Μίκης Θεοδωράκης:«Θέλουν να κάνουν τους μισούς Έλληνες χαφιέδες...»

Συνέντευξη-ποταμός του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη

Μίκης Θεοδωράκης:«Θέλουν να κάνουν τους μισούς Έλληνες χαφιέδες...»
Πραγματικά συγκλονιστικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της παράστασης: «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» που ανεβαίνει στο θέατρο Badminton από τις 18 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου.
μ1.jpg

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στην ζωή και τον θάνατο, στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στον τελευταίο σπαρακτικό αποχαιρετισμό του φίλου του, Μάνου Χατζιδάκι.

μ2.jpg

«Ο Μάνος είχε ησυχάσει και άρχισε να ομορφαίνει. Ήταν πάρα πολύ όμορφος. Τον πλησίασα του έκλεισα τα μάτια και του είπα “Καλή Αντάμωση Μάνο μου” και έφυγα».

μ4.jpg
Είχαν πρωτοσυναντηθεί στην ΕΠΟΝ και ο Χατζηδάκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που του άσκησαν καταλυτική επίδραση στην ζωή του.

Στην συνέχεια, σχολίασε το περιστατικό Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ατίθασος λαός και αυτό φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη προς τον Ντάισελμπλουμ .Όταν ήρθε ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την συνέντευξη με το “ουάου” αισθάνθηκα ωραίος σαν Έλληνας για την περήφανη στάση του υπουργού Οικονομικών».

Όσο για την πρόταση του κ. Βαρουφάκη για τους μυστικούς φοροεισπράκτορες: «Οι Έλληνες δεν δίνουν αποδείξεις και τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες τους μισούς και να παρακολουθούν τους άλλους μισούς».

m666.jpg

Εξέφρασε όμως και ένα παράπονο: «Δεν με καταλαβαίνει κανείς γιατί είμαι από την γενιά των όρθιων».


Τέλος, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε με χιούμορ και στην ηλικία του: «
Πόσες φορές έχω χορέψει με τον Χάρο; Πόσες φορές έχω πιει κρασί με τον Χάρο και πόσες φορές τον νίκησα; Δεν θα έρθει μια μέρα να με νικήσει;».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top