Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 28 Μαρτίου 2015

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των τριών Πανελληνίων Masterclass για νέους Έλληνες μαέστρους, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το Δ’ Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους μουσικούς να συμμετέχουν στο σεμινάριο και να βιώσουν μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων μουσικών δασκάλων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 28 Μαρτίου 2015 και θα αποτελείτα�� από τρία τμήματα: τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, τμήμα χορωδίας και τμήμα αρχαρίων, στα οποία θα διδάξει η μαέστρος και μουσικολόγος Αθανασία Κυριακίδου.
Επίσημος προσκεκλημένος μαέστρος και ομιλητής του Δ΄ Πανελλήνιου Masterclass θα είναι ο καλλιτ��χνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Στέφανος Τσιαλής.

Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα, ενώ για κανένα τμήμα δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των μουσικών-οκτώ σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας και δύο σπουδαστές από το τμήμα διεύθυνσης χορωδίας-που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία, θα γίνε�� κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.

Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου οφείλουν να προετοιμάσουν τα παρακάτω έργα από το τμήμα που θα επιλέξουν:

Τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας
A. Vivaldi: Gloria RV589 (τουλάχιστον έξι μέρη ο καθένας)
P. I. Tchaikovsky: Σερενάτα για έγχορδα
S. Barber: Adagio για έγχορδα

Τμήμα διεύθυνσης χορωδίας
A. Vivaldi: Gloria RV589 (τουλάχιστον έξι μέρη ο καθένας)
W. A. Mozart: Ave Verum Corpus

Τμήμα αρχαρίων
W. A. Mozart: Ave Verum Corpus
L. van Beethoven: Αργές εισαγωγές των πρώτων μερών από τις Συμφωνίες αρ. 1, 2, 4 και 7 (για το τμήμα αυτό δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές παρά μόνο η μελέτη της παρτιτούρας)


Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail μέχρι τις 6 Μαρτίου στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης
2. Τηλέφωνο
3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
4. Βιογραφικό
5. Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές
6. Διαδυκτιακό link από πρόβα ή συναυλία που διευθύνουν (προαιρετικό)


Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 9 Μαρτίου.

Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Μηχανουργείο») το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8.30μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top