Φουντώνουν τα σενάρια για τον «ένοικο» της Αμφίπολης

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Νέα σενάρια για την ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης έρχονται στο φως μετά την αποκάλυψη των πέντε σκελετών στον τύμβο Καστά με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να είναι ο Φίλιππος ο πέμπτος.

Συγκεκριμένα, μακεδόνα βασιλιά που ζούσε στην Αμφίπολη "φωτογραφίζουν" τώρα οι αρχαιολόγοι ως τον πιθανό νεκρό.

Ο Φίλιππος ο πέμπτος έζησε στην περιοχή καθώς από εκεί οργάνωνε τον στρατό του κατά των Ρωμαίων και σύμφωνα με τα στοιχεία πέθανε σε ηλικία 59 ετών το 179 πχ. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι τελικά το μνημείο είναι χτισμένο σε άλλη ημερομηνία από αυτή που γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Τον τάφο του Φιλίππου του πέμπτου έψαχνε στην περιοχή της Αμφίπολης από τις αρχές του 1960 και ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης αποκαλύπτοντας μάλιστα τότε ότι σε τμήμα του λόφου Καστά είχε βρει αναφορά στο όνομα του Μακεδόνα βασιλιά.

Οι αρχαιολόγοι πάντως δεν θεωρούν καθόλου απίθανο να έχει μεταφερθεί ο νεκρός της Αμφίπολης από άλλο σημείο.

Οι αρχαιολόγοι δεν αποκλείουν και το σενάριο ο νεκρός της Αμφίπολης να είναι πλούσιος κάτοικος της περιοχής και να μην έχει καμία σχέση με την βασιλική οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top