Οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν βυζαντινό χειρόγραφο στην Ελλάδα

Είναι του 10ου αιώνα και το έχει στην κατοχή του το αμερικανικό πανεπιστήμιο Duke

Οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν βυζαντινό χειρόγραφο στην Ελλάδα

Tο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Duke, πρόκειται να παραδώσει στην αμερικανική κυβέρνηση και αυτή με τη σειρά της στην ελληνική, ένα βυζαντινό χειρόγραφο του 10ου αι., που έχει στην κατοχή του, και το οποίο προέρχεται από την Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία μετά την επίσκεψή της στην αμερικανική πρωτεύουσα θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στα εγκαίνια της έκθεσης: «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο», στο Μόντρεαλ.

H επίσκεψη της κ. Μενδώνη στην Ουάσιγκτον

Η κ. Μενδώνη, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον στις 8 και 9 Δεκεμβρίου «για σειρά επαφών με έγκριτα αμερικανικά πολιτιστικά ιδρύματα, για την προετοιμασία σημαντικών ελληνικών εκθέσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα».

Συναντήθηκε με τον διευθυντή και αρμόδια στελέχη της Εθνικής Πινακοθήκης (Smithsonian National Gallery of Art), καθώς και με τον αντιπρόεδρο και στελέχη του National Geographic. Και τα δύο αυτά μουσεία πρόκειται να φιλοξενήσουν «αξιόλογες ελληνικές εκθέσεις», όπως εκτιμούν τα στελέχη των μουσείων, μέσα στο επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας εμπράκτως την υψηλή ζήτηση και το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού για τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης.

Επιπλέον, η κ.Μενδώνη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού σε μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του ελληνικού πολιτισμού, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top