«Έφυγε» ο Ιαν ΜακΛάγκαν μέλος των θρυλικών Small Faces

Είχε συνεργαστεί με τους Rolling Stones

«Έφυγε» ο Ιαν ΜακΛάγκαν μέλος των θρυλικών Small Faces

Ο Βρετανός μουσικός Ιαν ΜακΛάγκαν, ο οποίος έγραψε ιστορία στη ροκ μουσική σκηνή ως μέλος των συγκροτημάτων Small Faces και ως συνεργάτης άλλων συγκροτημάτων μεταξύ των οποίων και οι Rolling Stones, πέθανε σε ηλικία 69 ετών.

ρρρρρ.jpg

Τα πιο γνωστά τραγούδια που έγραψε για τους Faces ήταν τα «Cindy Incidentally», «Youre So Rude», «BadnRuin» και «Three Button Hand Me Down».

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν: «ο ΜακΛάγκαν πέθανε χθες Τετάρτη έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη στο Όστιν του Τέξας, όπου έζησε επί 20 χρόνια».

Ο ΜακΛάγκαν γεννήθηκε τον Μάιο του 1945 και ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Το 1965 ο Ντον Άρντεν, ο μάνατζερ των
Small Faces, τον προσέλαβε ως αντικαταστάτη του Τζίμι Ουίνστον στο συγκρότημα. Το 1969 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Faces με την προσχώρηση σε αυτό των Ροντ Στούαρτ και Ρόνι Γουντ.
tmp_cover273.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Μακ», συνεργάστηκε με τους
Rolling Stones μετά την διάλυση των Faces το 1975 καθώς και με καλλιτέχνες όπως ο Τζο Κόκερ, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Τσακ Μπέρι και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Το 1979 κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο
Troublemaker και έκτοτε ο ΜακΛάγκαν συνέχισε να γράφει μουσική για το δικό του πλέον συγκρότημα, τους Bump Band. Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top