ΝΕΕΣ φωτο από τον τρίτο και τον τέταρτο θάλαμο της Αμφίπολης!

Διακρίνονται ζώα και μορφές γυναικεία και ανδρική

​Την ίδια ώρα που οι εργασίες συντήρησης στα επτά μαρμάρινα τμήματα των “επιστυλίων” -ανήκουν στον τρίτο και πιο περίτεχνο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά- προχωρούν, αποκαλύπτονται σταδιακά παραστάσεις! Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από παραστάσεις ζώων και τις μορφές που σκιαγραφούνται.

l_15420.jpg
Διευκρινίζεται ότι η θέση των μαρμάρινων μελών, ήταν πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής, οι οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, φέρουν, επίσης, γραπτό διάκοσμο.

l_15421.jpg
Στο ένα από τα τμήματα των “επιστυλίων”, κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διακρίνονται στο κέντρο ζώο, πιθανόν ταύρος και δύο μορφές, εν κινήσει, γυναικεία και ανδρική.

l_15422.jpg
Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς ένα τριποδικό λέβητα. Σε πολλά σημεία της παράστασης, όπως στο ένδυμα και στην κεφαλή της γυναικείας μορφής, στο ένδυμα της ανδρικής και της φτερωτής μορφής και στον τρίποδα, είναι εμφανή ίχνη από χρώματα κόκκινο, μπλε και ώχρα.

l_15423.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top