Τιμητική διάκριση για την Biennale της Αθήνας

Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 31 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες

Τιμητική διάκριση για την  Biennale της Αθήνας

Η Biennale της Αθήνας και το Visual Culture Research Center (Κίεβο) είναι οι νικητές του Ολλανδικού βραβείου «ECF Princess Margriet», που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση του το ECF αναφέρει, ότι οι φετινοί νικητές επιλέχθηκαν ομόφωνα χάρη στο έργο τους «που καταπιάνεται με τον δημόσιο χώρο προσφέροντας πολύτιμες δυνατότητες ανάπτυξης της καλλιτεχνικής φαντασίας».

Η απονομή του βραβείου το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 25.000 ευρώ για κάθε νικητή, θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, με αφορμή την ανακοίνωση της βράβευσής της, η Biennale της Αθήνας θα φιλοξενήσει συμπόσιο στις 3 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων, που θα αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας.

Τέλος, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι το βραβείο άρχισε να απονέμεται το 2008 και πήρε το όνομά του από την πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος, την πριγκίπισσα Μάργκριετ της Ολλανδίας.

Θεσμοθετήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών, και το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top