ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑ��ΙΕΣ από τον τάφο της Αμφίπολης - Σπουδαία τα ευρήματα

Σημαντικά τα νέα

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Αμφίπολη, όπου σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις βρέθηκε φέρετρο με σκελετό στον τύμβο Καστά.

Οι φωτογραφίες από τον εσωτερικό χώρο είναι εντυπωσιακές, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις εργασίες στον τρίτο θάλαμο αποκαλύφθηκε σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το κοσκίνισμα των χωμάτων, η ολοκλήρωση των υποστυλωτικών εργασιών και η συνέχιση των εργασιών συντήρησης στο μνημείο , αλλά και των ευρημάτων στο εργαστήριο του Μουσείου της Αμφίπολης.

Να σημειωθεί ότι για την διερεύνηση του Τύμβου Καστά θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως, η μέθοδος της ηλεκτρικής τομογραφίας, ενώ στο εγχείρημα θα συμμετέχει το ΑΠΘ, το οποίο έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού όχι μόνον την τεχνογνωσία του αλλά και πόρους του Πανεπιστημίου.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα

foto_1.jpg

foto_2.jpg


foto_3.jpg
foto_4.jpg

foto_5 (1).jpg

foto_6.jpg

Σκίτσο.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top