ΣΗΜΕΡΑ οι ΝΕΕΣ ανακοινώσεις για την Αμφίπολη - μυστήριο με τα σκαλοπάτια!

Τι κρύβουν τα βάθη του τύμβου;

ΣΗΜΕΡΑ οι ΝΕΕΣ ανακοινώσεις για την Αμφίπολη - μυστήριο με τα σκαλοπάτια!

«Κλειδί» για τα μυστικά της Αμφίπολης θεωρείται το όρυγμα στον τρίτο θάλαμο, την ώρα που οι πληροφορίες για την αποκάλυψη μιας σκάλας οργιάζουν, ενώ οι υπεύθυνοι θα προβούν σήμερα, στις 13:00, σε νέες ανακοινώσεις!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, από το μεσημέρι της Τρίτης τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν σκαλοπάτια που οδηγούν σε υπόγειο χώρο, κάτω από το τεχνητό, παραλληλόγραμμο, όρυγμα του τρίτου θαλάμου.

Κατά τα δημοσιεύματα, υπάρχουν ενδείξεις πως κάτω από το δάπεδο υπάρχει ταφικός χώρος για υποδοχή μιας ή περισσότερων ταφών, ο οποίος ξεπερνά σε βάθος τα 2,5 μέτρα. Τόσο είναι, μέχρι στιγμής, το βάθος του ορύγματος που έχει ανασκάψει για να βρει φυσικό έδαφος η αρχαιολογική ομάδα υπό την Κατερίνα Περιστέρη, ενώ το βάθος του τρίτου θαλάμου «αγγίζει» τα 8,5 μέτρα, από τον θόλο του έως το σημείο όπου τώρα βρίσκονται οι αρχαιολόγοι.

Αν τα εν λόγω δημοσιεύματα επαληθευτούν, ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρόκειται για όρυγμα - κρύπτη που έγινε για να υποδεχθεί τουλάχιστον ένα νεκρό και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν ενδείξεις (π.χ. οστά, κτερίσματα) για τον τρόπο ταφής και την χρήση του μνημείου.

«Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα», είπε την Τρίτη η Κατερίνα Περιστέρη, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ενόψει και της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Σήμερα θα ανακοινωθεί και η ομάδα, από ελληνικό ΑΕΙ, που θα αναλάβει την γεωφυσική διασκόπηση, τόσο του τύμβου, όσο και ολόκληρου του λόφου Καστά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top