ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ στη Βεργίνα: Βρέθηκε ασύλητος τάφος!

Ένα χάλκινο σκεύος συμποσίου και τέσσερα κεραμικά μαζί με άλλα ευρήματα περιείχε

​Ένα χάλκινο σκεύος συμποσίου και τέσσερα κεραμικά μαζί με άλλα ευρήματα, περιέχει ο ασύλητος κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στη Βεργίνα.

tafos1.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τάφος αυτός χρονολογείται το 330 π.Χ. και είναι ένας από τους πολλούς τάφους που υπάρχουν στο νεκροταφείο των Aιγών.

«Σήμερα αντικρίσαμε τον κάδο (σκεύος συμποσίου στο οποίο ανακάτευαν τον οίνο με νερό) στη θέση που βρέθηκε, πεσμένος στο δάπεδο του τάφου.... τα διάφορα "σκουπίδια" που φαίνονται γύρω του είναι υπολείμματα από οργανικά υλικά, ξύλα, που σχετίζονται με το ανάκλιντρο του νεκρού» περιγράφει η επικεφαλής των ανασκαφών Αγγελική Κοταρρίδη.

«Στο νεκροταφείο των τύμβων των Αιγών βρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος κ��ιστός τάφος (κιβωτιόσχημος όχι ναόσχημος δηλ."μακεδονικός") που μάλιστα είναι ασύλητος, μια ευχάριστη εξαίρεση, αφού η νεκρόπολη των Αιγών λεηλατήθηκε άγρια από τους Γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου το 276 π.Χ. και σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βρίσκουμε αδιατάρακτες ταφές.

Ο νεκρός είναι ένας άντρας που πέθανε στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (336-323 π.Χ.). Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σύνολο ταφικών δώρων που, αν όλα πάνε καλά θα παρουσιαστούν στην πρώτη μεγάλη έκθεση που ετοιμάζουμε για τα εγκαίνια του νέου μουσείου των Αιγών».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top