Κ. Περιστέρη: «Τα αυριανά νέα θα είναι ευχάριστα για την Αμφίπολη»

Τιμήθηκε για την προσφορά της-ΔΕΙΤΕ τι δήλωσε

​Η επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη τιμήθηκε για την προσφορά της κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, την ίδια ώρα που αναμένεται να γίνουν νέες ανακοινώσεις την Τετάρτη για την Αμφίπολη!

a5f32ec7cb6a3a0b2405ea61303f1c97_XL.jpg
Εκεί ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου είπε απευθυνόμενος στην αρχαιολόγο:

«Σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε το έργο σας, σας παρακολουθούμε νύχτα μέρα».

Από την πλευρά της, η κ. Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς για την τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για «καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει».

«Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, η κ. Περιστέρη είπε: «Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή «αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας».

Μετά τη βράβευσή της, η κυρία Περιστέρη έδωσε δώρο στον Λάζαρο Κυρίζογλου, ένα εκμαγείο, το οποίο έχει τίτλο «Μεθυσμένος έρωτας».

Τζιτζικώστας από Αμφίπολη: Να μη βιάζονται οι τηλεαρχαιολόγοι- θα υπάρξουν σύντομα πολλές αποκαλύψεις

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμφίπολης Σερρών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχήθηκε καλή δύναμη στους Δημάρχους ώστε να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία και στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη την κ. Περιστέρη για το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η ίδια και η ομάδα της, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε στη σημαντικότητα της ανασκαφής και στάθηκε αρωγός χρηματοδοτώντας την έναρξη των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης ότι: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης»

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε: «Θα πρότεινα στους τηλε-αρχαιολόγους» που επιχειρούν διαρκώς να μειώσουν την αξία του αρχαιολογικού ευρήματος στην Αμφίπολη και το έργο της αρχαιολογικής ομάδας της κ. Περιστέρη, να μην βιάζονται γιατί στον Τύμβο Καστά θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις. Επιμένω και επαναλαμβάνω, η Αμφίπολη θα εξελιχθεί σε ένα οικουμενικής αξίας μακεδονικό μνημείο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top