Υπάρχει υπόγειο στην Αμφίπολη; Πληροφορίες ότι βρέθηκε σκάλα!

«Φουντώνουν» τα σενάρια μία ημέρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις

Υπάρχει υπόγειο στην Αμφίπολη; Πληροφορίες ότι βρέθηκε σκάλα!

«Κόκκινο» χτυπά, για ακόμα μία φορά, η αγωνία για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη: μία ημέρα πριν γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί μία σκάλα, που οδηγεί σε υπόγειο!

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανεπίσημες πηγές, τα σκαλοπάτια οδηγούν σε υπόγειο χώρο, κάτω από το τεχνητό, παραλληλόγραμμο, όρυγμα του τρίτου θαλάμου.

Κατά τα δημοσιε��ματα, που κάνουν τον γύρο του Ίντερνετ «φουντώνοντας» για ακόμα μία φορά τις συζητήσεις και τις θεωρίες για τον τύμβο Καστά, η ύπαρξη της σκάλας σημαίνει πως ο τρίτος θάλαμος δεν είναι ο νεκρικός και το επιβλητικό μνημείο επεκτείνεται εις βάθος, αλλάζοντας επίπεδο!

«Πάμε προς τα κάτω, βρέθηκε αυτό το τεχνητό όρυγμα μέσα από το οποίο βγαίνει η αμμώδης επίχωση, κοσκινίζεται, ψάχνεται και βγαίνει με ρυθμούς αρχαιολογικούς», δήλωσε το Σάββατο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο υπουργός Πολιτισμού, εκτιμώντας πως «η Αμφίπολη δεν είχε τελειώσει ακόμη». «Ποιος είχε προβλέψει, από όλους όσους ασχολούνται και τους αρχαιολόγους και τους τηλεαρχαιολόγους και τους πάντες, ποιος είχε προβλέψει το μωσαϊκό, ποιος είχε προβλέψει τις Καρυάτιδες; Άρα όλα αυτά είναι μια άσκηση θαυμασμού και μια άσκηση υπομονής», κατέληξε.

Το αν οι πληροφορίες περί σκάλας ευσταθούν ή όχι, θα το μάθουμε από επίσημα χείλη αύριο, Τετάρτη: όπως σας έχουμε ενημερώσει, στις 13:00, στο Μουσείο της Αμφίπολης, θα γίνει συνέντευξη Τύπου, οπότε και θα ανακοινωθεί η ομάδα (από ελληνικό ΑΕΙ) που θα αναλάβει την «ακτινογραφία» στο μνημείο!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top