ΔΕΙΤΕ: ΝΕΑ ευρύματα από τον τάφο του Φιλίππου!

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης

ΔΕΙΤΕ: ΝΕΑ ευρύματα από τον τάφο του Φιλίππου!

​Την στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Αμφίπολη, και όλη η επιστημονική κοινότητα περιμένει με αγωνία την ώρα που οι αρχαιολόγοι θα φτάσουν κοντά στην αποκάλυψη του μυστικού, στο φως έρχονται νέα ευρήματα από τον τάφο του Φιλίππου Β’.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν θραύσματα από τη μάσκα του Φιλίππου Β’, όπως εκτιμούν οτι ανακάλυψαν μέλη της διεπιστημονικής ομάδας της πανεπιστημιακής ανασκαφής της Βεργίνας. Είναι μια μάσκα από χουντίτη και πορφύρα, την οποία ενδεχομένως φορούσε ο Φίλιππος σε επίσημες θρησκευτικές τελετές.

Ερωτήματα ωστόσο υπάρχουν για την προέλευση του χουντίτη καθώς είναι ένα υλικό εξαιρετικά δυσεύρετο.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα η μάσκα τοποθετήθηκε στο πρόσωπο του νεκρού πριν από την αποτέφρωση, όμως είχε χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Οι μελετητές πραγματοποίησαν εργαστηριακές αναλύσεις σε περίπου 350 οστά και θραύσματα οστών, που εντοπίστηκαν στις δυο χρυσές λάρνακες. Όσο για την γυναίκα που τον συνόδευε στην τελευταία του κατοικία πιστεύεται πως ήταν η έβδομη σύζυγος του εξαιτίας ενός παλαιότερου κατάγματος στην αριστερή κνήμη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top