Πρωτοποριακή ιδέα: ΔΕΙΤΕ που υπάρχει σινεμά με κάθετο πανί!

Επανάσταση στα μέχρι τώρα δεδομένα του κινηματογράφου

Πρωτοποριακή ιδέα: ΔΕΙΤΕ που υπάρχει σινεμά με κάθετο πανί!

​Μια πρωτοποριακή και εντυπωσιακή ιδέα είδαμε σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ολλανδία, όπου το πανί της κινηματογραφικής οθόνης αντί για οριζόντιο είναι κάθετο.

vertical-cinema-2.jpg
Έτσι οι εκατοντάδες λάτρεις του κινηματογράφου πρόκειται να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο ένα πρόγραμμα με 10 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν σε μια τεράστια οθόνη στην Ολλανδία.

Αναμφισβήτητα αυτό είναι μια επανάσταση στα μέχρι τώρα δεδομένα του κινηματογράφου που έφερε η συγκεκριμένη χώρα.

vertical-cinema-3.jpg
Μάλιστα, οι προβολές είναι μέρος του «Vertical Cinema» -ένα έργο που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στην Arminius Church του Ρότερνταμ ενόψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Όπως λέει και το όνομα του έργου, το Vertical Cinema αψηφά τους οριζόντιους κανόνες του κινηματογράφου, αποτελώντας ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό πείραμα.

Σύμφωνα με τον Lucas van der Velden, επιμελητή της Sonic Acts, η οποία παράγει το πρόγραμμα, «το έργο προσελκύει την προσοχή, διότι κάνει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τον κινηματογράφο, και αποτελεί έναν επαναπροσδιορισμό για τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό».

Οι 10 ταινίες μικρού μήκους, που περιγράφονται ως ένα μοναδικό μείγμα του αφηρημένου κινηματογράφου έχουν ως στόχο να δι��ρευνήσουν την ιδέα ότι η μορφή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κρίσιμη πτυχή της συνολικής οπτικοακουστικής εμπειρίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top