Βραβείο απέσπασε «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου!

Κέρδισε τον Αργυρό Κίονα σε αιγυπτιακό φεστιβάλ

​Στο Luxor Egyptian & European Film Festival στην Αίγυπτο συμμετείχε η ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο εχθρός μου» και απέσπασε τον Αργυρό Κίονα!

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 19 ως τις 25 Ιανουαρίου, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση ενός κοινού απομονωμένου από τα κινηματογραφικά δρώμενα.

Η νέα δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη παρουσιάζει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του 48χρονου Κώστα Στασινού, ιδιοκτήτη ενός γεωπονικού ανθοπωλείου, που ζει μια φυσιολογική ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Τη συνηθισμένη καθημερινότητα της οικογένειας θα ανατρέψει η λεηλασία του σπιτιού τους από μια συμμορία. Η αγωνία της επιβίωσης μετά από το βίαιο αυτό γεγονός και η «παρουσία» ενός παλιού κυνηγητικού όπλου, που «συνοδεύει» πια τους ήρωες στην ανήσυχη πλέον ζωή τους, φέρνουν τα πάνω - κάτω στους πρωταγωνιστές.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος
σενάριο: Γιάννης Τσίρος
διευθυντής φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης
κοστούμια: Χριστίνα Χατζαρίδου
μουσική: Ακης Δαούτης

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Mανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Vesela Kazakova, Tudor Chirila

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top