«Έφυγε» ο συγγραφέας του «Έρωτας Στην Κριμαία»

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε ο Σλάβομιρ Μρόζεκ

«Έφυγε» ο συγγραφέας του «Έρωτας Στην Κριμαία»

Ένας από τους πιο γνωστούς δραματουργούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους, ο Σλάβομιρ Μρόζεκ, απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 83 ετών.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκδοτικοί του οίκοι, ο Πολωνογάλλος δημιουργός άφησε την τελευταία του πνοή στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου και ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Γεννημένος στις 29 Ιουνίου του 1930 στο Μπορζέτσιν της νότιας Πολωνία, ο Μρόζεκ άρχισε να γράφει για τις εφημερίδες και τα θέατρα της χώρας, υιοθετώντας στην γραφή του το μαύρο χιούμορ και το παράλογο.

Το 1963 φεύγει από την Πολωνία και αποφασίζει να εγκατασταθεί πρώτα στην Ιταλία και στη συνέχεια στη Γαλλία, όπου δημοσιεύει το 1968 επιστολή διαμαρτυρίας εναντίον της εισβολής των στρατευμάτων του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία, ενώ ζητεί πολιτικό άσυλο στη Γαλλία και, δέκα χρόνια αργότερα, παίρνει τη γαλλική υπηκοότητα. Το 1989 εγκαταλείπει τη Γαλλία και πάει να ζήσει στο Μεξικό, το 1996 επιστρέφει στην Πολωνία και από το 2008 ζει στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας.

Το 2003 τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής για την προσφορά του στο γαλλικό πολιτισμό.

Από τα γνωστότερα έργα του, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, είναι τα «Οι Εμιγκρέδες», «Τάνγκο», «Ο Ελέφαντας», «Ο έρωτας στην Κριμαία» και «Το Τετράδιό Μου Των Γαλλικών».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top