Το «Ηχόραμα: Ιόνιο Πορεία Δυτικά» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Όταν συναντώνται ένας φωτογράφος, ένας ποιητής κι ένας μουσικός...

Ένας φωτογράφος κι ένας ποιητής ο Δημήτρης Ταλιάνης κι ο Διονύσης Καρατζάς, περιηγήθηκαν το Ιόνιο και αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε φωτογραφίες και σε λέξεις. Κυνήγησαν ανατολές, στήνοντας του ήλιου καρτέρι στα βουνά και στο πέλαγος. Ανεβοκατέβηκαν φεριμπότ και αυτοκίνητα, έτρεξαν, αλλά και παραφύλαξαν, να συλλάβουν το ιόνιο φως σε ζωντανά νερά που αντανακλούν ελευθερίες, σε βράχους που δοκιμάζουν τους ανέμους και σε γειτονιές που ξέρουν από χρώματα κι από παραμύθια. Πάλεψαν με σκιές και με σιωπές. Και πρόλαβαν τη δύση την ώρα της προσευχής και της υπόσχεσης.
CF0605_068 copy.jpg
Στις φωτογραφίες και στις λέξεις ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος, άκουσε τον παλμό των δικών του βιωμάτων και αναμνήσεων. Αυθόρμητα, οι τρεις δημιουργοί ξαναταξίδεψαν στο Ιόνιο, με μόνη αποσκευή την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους. Ο Δημήτρης Ταλιάνης με τις φωτογραφίες του, χωρίς να περιγράφει, εκφράζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπίων ως ιδιαίτερες στιγμές ψυχής. Ο Διονύσης Καρατζάς βλέπει εικόνες και συλλαβίζει την ομορφιά στην εσωτερική γλώσσα της αλήθειας. Ο Γιώργος Αθανασακόπουλος, με δικές του συνθέσεις έντεχνης σύγχρονης μο��σικής από φυσικά όργανα, δημιουργεί τον ρυθμό της εικόνας και του ποιητικού λόγου.
CF802_123 copy.jpg
Τρεις μορφές τέχνης –ποιητικός λόγος, μουσική και φωτογραφία– συνυπάρχουν επί σκηνής και ακολουθούν τις διαδρομές της συγκίνησης, όπως αποτυπώθηκε στην ευαισθησία και τη σκέψη των δημιουργών.
PATRA 0510-029 copy.jpg
Το ηχόραμα «Ιόνιο, πορεία δυτικά» προβάλλει την ομορφιά του Ιόνιου τοπίου, παραλληλίζοντας τα νερά, τους βράχους και τους ανέμους και βοηθώντας στην προσπάθεια έκφρασης του αθέατου. Ο θεατής – ακροατής, μέσα από ήχους, λέξεις και εικόνες, θα ταξιδέψει σε μέρη άγνωστα ίσως αλλά οικεία, στη διάθεση του να δοκιμαστεί στο φως και στους μύθους του Ιονίου πελάγους, που χωρίζει και μαζί ενώνει, που ξεπροβοδίζει και ταυτόχρονα υποδέχεται.
ION28_103 copy.jpg

Σ’ αυτό το ιδιότυπο ηχόραμα συμμετέχει το μουσικό σχήμα “Vibrato”:
Μαντολίνα: Γιώργος Γεωργιάδης, Σάνη Πέττα
Βιολί: Νίκος Μαυρίδης

Κιθάρες: Φώτης Τσιλεμέκης, Μαρία Τριανταφυλλοπούλου
Κόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν
Φωνητικά : Δέσποινα Κριμπά

Ημερομηνία: Παρασκευή 02.08.2013Ώρα εκδήλωσης: 21.30

Τόπος εκδήλωσης: Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Είσοδος: 10 €

Προπώληση Εισιτηρίων

Βιβλιοπωλείο Discover, Πατρέως 30, 2610 624.916
Δισκοπωλείο Musical, Ρήγα Φεραίου 127, 2610 620.222
Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92, 2610 221.989
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top