Ανοικτή πρόβα της «Μαντάμα Μπατερφλάι» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Καθηλώθηκαν στους ήχους της Ορχήστρας οι περαστικοί

Ανοικτή πρόβα της «Μαντάμα Μπατερφλάι» στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

​Μια πρόβα έκπληξη επεφύλασσε η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στους περαστικούς από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αφού έκανε ανοιχτή πρόβα της όπερας του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι», η οποία είναι να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου.

Η «Μαντάμα Μπάτερφλαϊ» είναι η πρώτη όπερα που παρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1940, με τον τον κεντρικό ρόλο να ερμηνεύουν εναλλάξ η Ζωή Βλαχοπούλου και η Άννα Ρεμούνδου, ενώ η ορχήστρα ήταν υπό τη διεύθυνση του Λεωνίδα Ζώρα.

Στη νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον απαιτητικό ρόλο της εύθραυστης γκέισας ερμηνεύουν η διάσημη Ιταλίδα σταρ της όπερας Μαρία Λουιτζία Μπόρσι και στη δεύτερη διανομή, η Τσέλια Κοστέα. Στον ρόλο του αμερικανού αξιωματικού Πίνκερτον εναλλάσσονται δύο κορυφαίοι τενόροι, ο Βάλτερ Φρακάρο και ο Λουτσάνο Γκάντσι στη δεύτερη διανομή.

Η ορχήστρα της Λυρικής στήθηκε έξω από το Μερόπειο Ιδρυμα και καθήλωσε τον κόσμο που έκπληκτος μαγεύτηκε από τους ήχους της όπερας, υπό τις οδηγίες του μαέστρου και αρχιμουσικού της παράστασης, Μύρωνος Μιχαηλίδη.

Η «ιαπωνική τραγωδία» εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Άνα, ο οποίος προβάλλει τη σκληρότητα του δυτικού τρόπου σκέψης, του κυρίαρχου αρσενικού και την παιδοφιλία, καθώς η Μπάτερφλαϊ ήταν μόλις 15 ετών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top