Τάφος -1.200 ετών- βασιλικής οικογένειας ανακαλύφθηκε στο Περού

Σημαντικές πληροφορίες για τη δυναστεία των Άνδεων- προ των Ίνκας

Bασιλικός τάφος της αυτοκρατορίας των Γουάρι, γεμάτος μούμιες, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της αρχαιολογίας του Περού. Ο τάφος, που χρονολογείται 1200 χρόνια πριν, ανασκάφηκε στο Περού, φέρνοντας στο φως τα λείψανα τριών πριγκιπισσών Βάρι, μαζί με πλούσια χρυσά και αργυρά κτερίσματα.

Οι επιστήμονες διατείνονται πως εμπεριέχονται σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αινιγματική δυναστεία που κυριαρχούσε στις Άνδεις πολύ πρι�� από την ύπαρξη των Ίνκας.

Οι μουμιοποιημένες γυναίκες που βρέθηκαν στους τάφους, παραπέμπουν στην εικασία πως οι γυναίκες κατείχαν μεγαλύτερη εξουσία απ' ό,τι πίστευαν έως σήμερα οι αρχαιολόγοι.

Είναι, μάλιστα, θαμμένες φορώντας εκλεπτυσμένα σκουλαρίκια και πολύτιμα μέταλλα, τα οποία, όπως τώρα αποδεικνύεται, δεν χρησιμοποιούσαν μόνο οι άντρες.

Κατά τους ιστορικούς, οι Γουάρι κυριάρχησαν από το 600 π.Χ έως το 1100 π.Χ. και οι ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να ενώσουν διάφορες φυλές σε ένα εξελιγμένο δίκτυο που επεκτεινόταν σε όλη την έκταση των περουβιανών Άνδεων.

Σύμφωνα με τη δήλωση του βιοαρχαιολόγου Γιέσλαβ Γιεκόβσκι, έξι από τους σκελετούς δεν ήταν τυλιγμένοι σε υφάσματα, κάτι που υποδεικνύει πως αποτέλεσαν θυσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top