Επτά ελληνικές ταινίες διαγωνίζονται σε Διεθνές Φεστιβάλ στην Τσεχία!

Από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης

Επτά ελληνικές ταινίες διαγωνίζονται σε Διεθνές Φεστιβάλ στην Τσεχία!

Το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία, που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, θα διαγωνιστούν ανάμεσα σε 188 νέες ταινίες από όλο τον κόσμο και επτά ελληνικές! Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ της κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι.

Η δεύτερη κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου «September», μια διεθνής συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας με την υποστήριξη τ��υ προγράμματος Media θα είναι μία από τις ελληνικές ταινίες που θα διαγωνιστούν.

Οι υπόλοιπες έξι ελληνικές ταινίες είναι:

1)Το ψυχολογικό θρίλερ «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, βραβευμένο για την ερμηνεία της Αμαλίας Μουτούση από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με συμμετοχές στα διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ Εδιμβούργου και Σανγκάης, που θα προβληθεί στην κατηγορία «Another view»

2) η μικρού μήκους ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη «The capsule», που θα παρουσιαστεί στην κατηγορία «Imagina»

3) η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η οποία είχε κερδίσει πέρυσι στο ίδιο φεστιβάλ το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Works in progress». Η ταινία της Ψύκου περιλαμβάνεται στην κατηγορία των δέκα ευρωπαϊκών ταινιών που επέλεξαν οι κριτικοί του περιοδικού Variety.

4) το φετινό «Works in progress» δίνει βήμα σε τρία ελληνικά projects που διεκδικούν στήριξη για την ολοκλήρωσή τους: τη «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ με πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Μουρίκη και Αλεξία Καλτσίκη

5) τον «Άγιο Νικόλαο» του Λουκιανού Μοσχονά

1371562141.jpg

6) και το «Modris» του Γιούρις Κιουρσέτις (συμπαραγωγή Λευκορωσίας Ελλάδας).

Τιμώμενο πρόσωπο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι θα είναι ο Αμερικανός σταρ Τζον Τραβόλτα και η Γαλλίδα Οντρέ Τοτού που θα παραβρεθεί στην τελετή έναρξης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top