Τιμητική βράβευση για τις μητέρες των Ολυμπιονικών από την «Καλλιπάτειρα»

Συμβολική αναγνώριση για την προσφορά της Ελληνίδας μητέρας

​Μια τιμητική εκδήλωση για τις μητέρες των Ολυμπιονικών που συμμετείχαν στους Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και του 2012 στο Λονδίνο παραχώρησε το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα», στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Οι μητέρες τιμήθηκαν μ’ ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους αγώνες τους να στηρίξουν τα παιδιά τους, τις ατελείωτες ώρες στα γήπεδα, τα χρήματα που δαπάνησαν, τις αγωνίες που πέρασαν αλλά και τον πόνο τους κατά τους τραυματισμούς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος απένειμε στην πρόεδρο του σωματείου και εθνική πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, τον θυρεό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

assets_LARGE_t_420_54199913.jpg

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε «στη θυσία των αμέτρητων ωρών σε στάδια και την αφοσίωση χρόνων που προσφέρει η Ελληνίδα μάνα», αλλά και στη στήριξη προς τους αθλητές και το κουράγιο της για το ευ αγωνίζεσθαι.

«Τιμώντας τις μανάδες των ολυμπιονικών, τιμάτε τις μανάδες στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Πίσω από αυτήν τη βράβευση κρύβονται τεράστιες καθημερινές προσπάθειες με αρχιτέκτονα τη μάνα», δήλωσε ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένης Ταμπάκος, τόνισε πως «σήμερα τιμάται η πιο ανιδιοτελής μορφή αγάπης και προσφοράς στον κόσμο, η Ελληνίδα μάνα».

Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε η Ελένη Δεβετζή, μητέρα της αργυρής Ολυμπιονίκη στο τριπλούν στην Αθήνα το 2004 και χάλκινης το 2008 στο Πεκίνο, Πηγής, όταν αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε η οικογένειά της και ιδιαίτερα ο πατέρας της -που δεν ζει πια. «Ηταν επίμονη, εκρηκτική και προσηλωμένη στον στόχο της», είπε, παραλαμβάνοντας το τιμητικό δίπλωμα.

Δίπλα στη μητέρα της, Γεωργία Μ��εκατώρου, στάθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και χάλκινη το 2008 στο Πεκίνο, Σοφία Μπεκατώρου. «Δεν γεννηθήκαμε ολυμπιονίκες, αλλά γίναμε στην πορεία. Είμαι υπερήφανη για τη μητέρα μου γιατί είχε το σθένος να με αφήσει να σηκώσω το βάρος των επιλογών μου. Στάθηκε δίπλα μου πάντα. Μανούλα, είσαι άξια με Α κεφαλαίο», είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

Αντέστρεψε τους ρόλους και βράβευσε την κόρη της, Αλεξάνδρα Τσιάβου, χάλκινη ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2008 στο Πεκίνο, η μητέρα τ��ς, Ευαγγελία Δέτσικα. «Η Αλεξάνδρα είναι ηρωίδα, όχι εγώ. Όταν ξεκίνησε την κωπηλασία, στα 14 της χρόνια, είχε μόλις ιδρυθεί ο Ναυτικός Όμιλος Ηγουμενίτσας. Πάλεψε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, το πάλεψε μόνη της, εγώ ήμουν πά��τα πολύ πίσω», είπε η κ. Δέτσικα για να συμπληρώσει η Αλ. Τσιάβου: «Ευχαριστώ τη μαμά μου που δεν με άφηνε να κάνω κωπηλασία».

Τιμήθηκαν ακόμη η Σταματίνα Κραβαριώτη, μητέρα της Βιργίνιας, χρυσής ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα το 2004 και χάλκινης το 2008, η Αναστασία Νικολαΐδου, μητέρα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, χρυσού Ολυμπιονίκη στο τάε-κβο-ντο το 2004 και αργυρού πέρυσι στο Λονδίνο, Ελευθερία Πολύμερου, μητέρα του Βασίλη Πολύμερου, χάλκινου ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2004 και αργυρού το 2008, η Παναγιώτα Μούγιου, μητέρα του Δημήτρη Μούγιου, αργυρού Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2008, η Αναστασία Ράπτη, μητέρα της Χριστίνας Γιαζιτζόγλου, χάλκινης ολυμπιονίκη στην κωπηλασία το 2012.

Βραβεία απονεμήθηκαν ακόμη σε δύο ��ητέρες που απουσίαζαν, στην Κυριακή Ηλιάδη, μητέρα του Ηλία Ηλιάδη, χρυσού Ολυμπιονίκη στο τζούντο το 2004 και χάλκινου το 2012 και στην Ελένη Παπαδοπούλου, μητέρα της Σοφίας Παπαδοπούλου, χάλκινης ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα το 2004.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top