Με δύο βραβεία τιμήθηκε η Ακρόπολη!

Ανάμεσα περίπου σε 200 υποψηφιότητες

​Με δύο βραβεία τιμήθηκε η δική μας Ακρόπολη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ Europa Nostra για το 2013.
Το ένα τίμησε την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), η οποία «εδώ και 37 χρόνια οργανώνει και καθοδηγεί τη συντήρηση ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» για την πολιτιστική κληρονομιά / Europa Nostra για το 2013.
Το άλλο ελληνικό βραβείο αφορά στην αποκατάσταση της αναδομής του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων της Ακρόπολης, που ξεκίνησε ως ένα έργο στερεωτικών εργασιών με σκοπό την προστασία του μνημείου από επικείμενο κίνδυνο κατάπτωσης.
Οι 30 νικητές του βραβείου πολιτισμικής κληρονομιάς της ΕΕ, που επελέγησαν ανάμεσα σε 200 περίπου υποψήφια έργα, τιμώνται για τα επιτεύγματά τους σε τέσσερις τομείς: συντήρηση, έρευνα, ειδικές υπηρεσίες και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση.
Από τα 30 έργα που βραβεύονται, τα έξι θα χαρακτηριστούν ως τα σημαντικότερα επιτεύγματα πολιτιστικής κληρονομιάς του 2013 («grand prix»), ενώ ένας από τους νικητές θα βραβευθεί από το κοινό ύστερα από διαδικτυακή ψηφοφορία που οργανώνει η Europa Nostra.
Η τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στην Αθήνα, στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς της Europa Nostra, παρουσία της Ανδρούλλας Βασιλείου, επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, και του παγκοσμίου φήμης τενό��ου και προέδρου της Europa Nostra Πλάθιντο Ντομίνγκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top