«Οι ζωές των άλλων» ανεβαίνουν στο σανίδι

Η εκπληκτική ταινία τώρα και στο θέατρο

«Οι ζωές των άλλων» ανεβαίνουν στο σανίδι

Το έργο του Άλμπερτ Όστερμάιερ "Οι Ζωές των άλλων", που βασίζεται στην ομώνυμη πολυβραβευμένη αριστουργηματική γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο θέατρο Θησείον.

Με τη σκηνοθετική ματιά της Αλίκης Δανέζη-Knutsen, οι Aννα Μάσχα, Μανώλης Μαυροματάκης, Φάνης Μουρατίδης, Κώστας Μπερικόπουλος και Γιώργος Συμεωνίδης ζωντανεύουν επί σκηνής μία πολυβραβευμένη ιστορία, αφού η κινηματογραφική ταινία του 2006, την ίδια χρονιά, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας και έκανε ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου, ενώ, το 2007, απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Πριν την πτώση του τοίχους του Βερολίνου, την εποχή που δρούσε ανεξέλεγκτα ένα παρακράτος τρόμου και αδικίας, ένας αδίστακτος αξιωματούχος της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της ανατολικής Γερμανίας, ως τέλειο γρανάζι της εφιαλτικής αυτής μηχανής, παρακολουθεί τις ζωές των άλλων, ανακρίνει, απειλεί και βασανίζει, για να προστατεύσει τα ιδεώδη του κόμματός του. Όταν του ανατίθεται η παρακολούθηση ενός θεατρικού συγγραφέα και της ηθοποιού συντρόφου του, από έναν υπουργό που είναι ερωτευμένος μαζί της, ξεκινά με ζήλο τη νέα του αποστολή.

Όμως όλα αλλάζουν, καθώς κατά την παρακολούθηση- αρχίζει να τρέφει αισθήματα συμπάθειας για το ανύποπτο ζευγάρι. Και τότε, κάνουν την εμφάνισή τους οι αμφιβολίες, αν για αυτό έδωσε όρκο στο κόμμα: για να ψάχνει στοιχεία καταδίκης ανθρώπων, προκειμένου να ικανοποιήσει το ερωτικό πάθος ενός διεφθαρμένου πολιτικού. Ξαφνικά, από θύτης, αισθάνεται θύμα μιας δημοκρατίας, που λειτουργεί μόνο κατ' όνομα, και αποφασίζει να δράσει με οποιοδήποτε κόστος.

Πληροφορίες

Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7 - Θησείο, τηλ.: 210 3255444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη - Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00. Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη - Παρασκευή: 18 ευρώ, Σάββατο, Κυριακή: 20 ευρώ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 16 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών: 14 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr .

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top