Η UNESCO τιμά τον Κωνστα��τίνο Καβάφη. Η πολιτεία;

Φέτος τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή

��πορεί όλος ο κόσμος να τιμά τον Κωνσταντίνο Καβάφη και η Unesco να έχει κηρύξει το 2013 ως έτος Καβάφη, ωστόσο το υπουργείο πολιτισμού δεν έχει κάνει την ανάλογη κήρυξη, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ποιητής της Ελλάδας, το όνομα του δοξάζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο κι όμως, η Ελλάδα δεν έχει τον τιμήσει ποτέ.

Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του και 80 χρόνια από το θάνατο του και είναι πολύ σημαντικός ο εορτασμός του, καθώς με αυτόν τον τρόπο συνδέεται η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε κηρύξει το 2003, έτος Καβάφη, ωστόσο η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, πλην μερικών εξαιρέσεων.

Ο εορτασμός του πιο μεταφρασμένου ποιητή της χώρας μας από την Unesco έχει ιδιαίτερη σημασία και οικουμενική διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για το Ίδρυμα Ωνάση που τον τιμά για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του. Η πολιτεία θα τον τιμήσει με τις ανάλογες εκδηλώσεις άραγε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top