Ο Ζερόμ Φεραρί απέσπασε το μεγαλύτερο γαλλ��κό λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ

Ένα σπουδαίο σε ισχύ βραβείο με χρηματικό έπαθλο μόλις 10 ευρώ

���Για το μυθιστόρημα του «Le sermon sur la chute de Rome» (Το κήρυγμα για την πτώση της Ρώμης) βραβεύτηκε ο Γάλλος συγγραφέας Ζερόμ Φεραρί, αποσπώντας το μεγαλύτερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ. Το μυθιστόρημά εκτυλίσσεται στην Κορσική με την υποβόσκουσα βία της.

Το Γκονκούρ είναι θεσμός αντίπαλος, αρχικά του βραβείου της Γαλλικής Ακαδημίας και απονέμεται από το 1903 σε γαλλόφωνο μυθιστόρημα. Η ισχύ του είναι τόσο δυνατή που κανένα άλλο διαφημιστικό μέσο δεν έχει την ισχύ να εκτοξεύσει τις πωλήσεις ενός βιβλίου, όσο το σήμα με τον τίτλο του βραβείου Γκονκούρ!

Οι διοργανωτές του θεσμού υποστηρίζουν ότι η τιμή του Γκονκούρ «εξαργυρώνεται» στα βιβλιοπωλεία, για τον λόγο αυτό το χρηματικό έπαθλο είναι εντελώς συμβολικό, μόλις 10 ευρώ!

Το βραβείο Ρενοντό, το οποίο δημιουργήθηκε για συγγραφείς που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το Γκονκούρ, απονεμήθηκε στη Σκολαστίκ Μουκασονγκά από τη Ρουάντα, για το μυθιστόρημά της «Notre-Dame du Nil» (Η Νοτρ Νταμ του Νείλου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top