Οκτώ χρόνια μετά ανοίγει ξανά η υπόθεση εκτέλεσης δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Να ανοίξει και πάλι  η υπόθεση της εκτέλεσης των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη το 2011 ζητάει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι οικογένειες των δυο αστυνομικών, καθώς στο εφετείο αθωώθηκε ένας των βασικών κατηγορούμενων.

Οι συγγενείς των θυμάτων υποστηρίζουν ότι δεν είναι αθώος κι ότι δεν υπήρχε αιτιολογία στο σκεπτικό της απόφασης. 

Ο εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κατέληξε ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν του καταθέσεις και μαρτυρίες αστυνομικών που έδιναν στοιχεία για την ταυτοποίηση του κατηγορουμένου. 

Βούλα: Επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - Ένας τραυματίας

Για να το αν θα ξαναγίνει η δίκη θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος στις 12 Φεβρουάριου 2020, μια εξέλιξη που ικανοποιεί τους συγγενείς των δυο παλικαριών που δολοφονήθηκαν σε συμπλοκή στου Ρέντη την 1η Μαρτίου 2011

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί σε ισόβια δυο άτομα, ενώ διαφεύγει μέχρι και σήμερα ένας ακόμη δράστης. Ο ένας από τους καταδικασμένους προσφεύγει κι αυτός στον Άρειο Πάγο, υποστηρίζοντας όχι μόνο ότι δεν εκτέλεσε τους αστυνομικούς, αλλά δεν ήταν καν στο σημείο της συμπλοκής!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top