Εορτολόγιο 1 Απριλίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σε ποιους θα ευχηθούμε σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και των Μαρτύρων Γεροντίου και Βασιλείδου.

Γυναίκα ελευθερίων ηθών, που μεταστράφηκε στον Χριστιανισμό και ανακηρύχθηκε Οσία από την Εκκλησία. Η Μαρία γεννήθηκε κάπου στην Αίγυπτο τα χρόνια του Ιουστινιανού και από τα 12 χρόνια της ζούσε στην Αλεξάνδρεια, όπου διήγε έκλυτο βίο, σύμφωνα με τον βιογράφο της, τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρόνιο. Αναζητώντας νέες περιπέτειες, τα βήματά της την έφεραν στα Ιεροσόλυμα σε ηλικία 29 ετών.

Eκεί, σαν σε θαύμα, «είδε το φως το αληθινόν» και αφού προσευχήθηκε, αποφάσισε να εγκαταλείψει το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου και να εγκατασταθεί στην έρημο, όπου ασκήτευσε για 47 χρόνια. Σύμφωνα με τον βιογράφο της, πέθανε τη Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου, χωρίς να αναφέρει το έτος θανάτου της.

Σήμερα γιορτάζουν οι:

Δε γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα.

 

Ανατολή ήλιου: 07:09

Δύση ήλιου: 19:48

Διάρκεια ημέρας: 12 ώρες 39 λεπτά
Σελήνη 21.4 ημερών

 

Διεθνής Ημέρα Μαξιλαροπολέμου

Ξεκίνησε δειλά το 2008 μέσω διαδικτύου και πλέον διεξάγεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 130 πόλεις του κόσμου (1 Απριλίου 2023).

Η Διεθνής Ημέρα Μαξιλαροπολέμου (International Pillow Fight Day), εκτός από την εκτόνωση που προσφέρει, απαιτεί από τον κάθε συμμετέχοντα την καταβολή ενός χρηματικού ποσού, το οποίο διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top