Αμέλια Ντάιερ: Η σατανική δολοφόνος που σκότωσε 400 μωρά

Υιοθετούσε παιδιά και τους αφαιρούσε τη ζωή - Το ποτάμι με τα νεκρά βρέφη

Σαν σήμερα στις 30 Μαΐου του 1896 παρουσιάστηκε σε δίκη η Βρετανίδα Αμέλια Ντάιερ, το όνομα της οποίας προκαλεί ακόμα και σήμερα τρόμο και ανατριχίλα, αφού θεωρείται μία από τις πιο αιμοσταγείς κατα συρροή δολοφόνους βρεφών της Ιστορίας! 

Αντρέα Γέιτς: Η σύγχρονη Μήδεια που έπνιξε τα πέντε παιδιά της στο λουτρό

Λέγεται ότι στα χέρια της κατά τη Βικτωριανή περίοδο βρήκαν φρικιαστικό θάνατο πάνω από 400 βρέφη, μία ανατριχιαστική ιστορία που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό σε όλη τη βρετανική αυτοκρατορία.

Όλα ξεκίνησαν από μία αγγελία υιοθεσίας

Εκείνη την περίοδο στην Aγγλία κυριαρχούσε στην κοινωνία ο δήδεν καθωσπεπισμός και η σεμνοτυφία. Και η ιστορία της Αμέλια Ντάιερ ξεκινά με την εξής αγγελία: «Ζητείται σοβαρή καθωσπρέπει κυρία για να αναλάβει την ανατροφή παιδιού». Τη συγκεκριμένη αγγελία την είχε βάλει μία 25χρονη σερβιτόρα, ονόματι, Εβελίνα Μάρμον. Δυστυχώς, η φτώχια και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες είχαν δημιουργήσει μία ολόκληρη βιομηχανία παράνομων υιοθεσιών, με χιλιάδες παράνομα παιδιά να παραχωρούνται σε θετές οικογένειες. 

Έτσι η νεαρή Εβελίνα, η οποία μόλις είχε γεννήσει ένα κοριτσάκι, την Ντόρις, αδυνατούσε να το αναθρέψει λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασής της καi αποφάσισε να βρει μία αξιόλογη οικογένεια και να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. 

Συνεχίζοντας να διαβάζει τις αγγελίες, το μάτι της έπεσε σε κάτι ενδιαφέρον: «Άτεκνο αντρόγυνο επιθυμεί να υιοθετήσει υγιές παιδί. Ωραία εξοχική κατοικία. Αμοιβή 10 λίρες».

Αυτή η αμοιβή δινόταν ή μηνιαίως ή εφάπαξ με σκοπό να απαλαχθεί η μητέρα από το στίγμα του εξώγαμου παιδιού στην κοινωνία. Να σημειώσουμε ότι το ποσό των 10 λιρών τότε, αντιστοιχεί σε σημερινές 1000 λίρες.

“Iceman”: Η αληθινή ιστορία του δολοφόνου με τη διπλή ζωή που έγινε ταινία

Όταν η νεαρή κοπέλα διάβασε την αγγελία θεώρησε ότι είχε βρει το ιδανικό σπίτι για το κοριτσάκι της. Έπειτα από την επικοινωνία που έκανε με την κυρία που είχε βάλει την αγγελία, της απάντησε κάποια κα Χάρντινγκ η οποία έλεγε: «Με χαρά θα έπαιρνα ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι, να το μεγαλώσω σαν δικό μου». Έπειτα από μία βδομάδα η Εβελίνα συναντήθηκε με την κα Χάρτινγκ και το παρουσιαστικό της δεν ήταν διόλου αυτό που περίμενε. Αντί για μία νεαρή κοπέλα, αντίκρισε μία ηλικιωμένη κυρία. Παρ' όλα αυτά, αποχαιρέτισε την κόρη της και την άφησε να φύγει με αυτή την κυρία. Λίγες μέρες μετά έγραψε ένα γράμμα στην κυρία Χάρντινγκ ρωτώντας τη να μάθει εάν είναι όλα καλά με τη μικρή Ντόρις. στο πρώτο γράμμα η κα Χάρντινγκ απάντησε θετικά, όμως τα επόμενα γράμματα της μητέρας έμειναν αναπάντητα. H μικρή Ντόρις από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν νεκρή!

Μόλις λίγες μέρες μετά, θα ερχόταν στο φως μία από τις πιο φρικιαστικές ιστορίες στην ιστορία της Βρετανίας.

Η 16χρονη δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο - Άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο

Η τεράστια συλλογή από μωρουδιακά και το ποτάμι που κατέβαζε νεκρά βρέφη!

Η κυρία Χάρντινγκ, που το πραγματικό της όνομα ήταν Αμέλια Ντάιερ, παρουσιάζονταν στις αγγελίες σαν υποψήφια θετή μητέρα, έπαιρνε σπίτι της τα παιδιά και, αντί να τους παρέχει ένα ασφαλές και στοργικό περιβάλλον, τα δολοφονούσε με διάφορους τρόπους: Είτε αφήνοντας τα να πεθάνουν από ασιτία είτε ναρκώνοντάς τα είτε στραγγαλίζοντάς τα με μια κορδέλα.

Λέγεται, μάλιστα, ότι τα περισσότερα μωρά που αφέθηκαν στα χέρια της σατανικής δολοφόνου πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες, ενώ κάποια άλλα σε λίγες μόνο ώρες! 

Έπειτα από τη δολοφονία της μικρής Ντόρις, λοιπόν, οι αρχές ανακάλυψαν ένα πακέτο στον Τάμεση, το οποίο μέσα είχε τη σορό ενός βρέφους. Στο ίδιο πακέτο είχε βρεθεί και μία μουτζουρωμένη,παλιά ετικέτα συσκευασίας με μια σφραγίδα Midland Railway. Έτσι οι έρευνες των αστυνομικών, τους οδήγησαν στην Αμέλια Ντάιερ!

Οι αστυνομικοί ήταν πλέον σίγουροι ότι η 60χρονη μέγαιρα δολοφονούσε τα αθώα αυτά πλάσματα. Συνέχισαν να ψάχνουν στο ποτάμι και σύντομα ανέσυραν και άλλες σορούς από μωρά, καθώς και μία σακούλα με ό,τι είχε απομείνει από τη μικρούλα Ντόρις.

Στις 30 Μαΐου του 1896 η Αμέλια Ντάιερ δικάστηκε για φόνο, ενώ δήλωσε ένοχη μόνο για μία από τις δολοφονίες, εκείνη της Ντόρις. Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόνο 4 λεπτά για να της επιβάλουν την ποινή του θανάτου και έτσι, δύο βδομάδες μετά, μία από τις πιο στυγερές και αιμοσταγείς δολοφόνους της Ιστορίας απαγχονίστηκε.

Μάλιστα, η μεγάλη συλλογή από μωρουδιακά ρούχα και γράμματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι η Αμέλια Ντάιερ είχε δολοφονήσει πάνω από 400 μωρά! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top