Μπρους Λι: Η στιγμή που πέφτει νεκρός ο γιος του στα γυρίσματα ταινίας

Ο Μπράντον Λι, το «Κοράκι» και η θεωρία για τη μαφία

Ο Μπράντον Λι σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι», το 1993 / Βίντεο Star

Ήταν 31 Μαρτίου του 1993, όταν έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος του γιου του θρυλικού Μπρους Λι, Μπράντον Λι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πασίγνωστης ταινίας «Το Κοράκι».

Μπρους Λι: Πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού;

Η είδηση του θανάτου του, και -κυρίως- ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκε συγκλόνισε τον κόσμο και αποτέλεσε ένα από τα πιο γνωστά και τραγικά γεγονότα στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το γύρισμα της σκηνής είχε αληθινές σφαίρες

Ήταν λίγες ημέρες προτού ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας «Το Κοράκι» (The Crow), η οποία είχε ξεκινήσει να γυρίζεται τον Φεβρουάριο του 1993. Τη μοιραία νύχτα, στις 31 Μαρτίου 1993, μαγνητοσκοπούσαν σε στούντιο της Βόρειας Καρολίνα μία σκηνή, όπου ο πρωταγωνιστής Eric Draven (Μπράντον Λι) πυροβολείται από τον «Funboy», τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι. 

Το όπλο εκπυρσοκτροτεί και ο Μπράντον Λι πέφτει στο έδαφος, μέσα σε μία λίμνη αίματος... Το συνεργείο νομίζει ότι υποδύεται τον ρόλο του, όμως εκείνος έχει πυροβοληθεί από αληθινή σφαίρα.

Τα σχόλια όπως «απίστευτη η ερμηνεία του» από τους παρευρισκόμενους, γρήγορα αντικαταστάθηκαν από τρόμο και φόβο, όταν κατάλαβαν ότι ο Μπράντον Λι δεν υποκρινόταν και δεν έπαιζε τον ρόλο του, αλλά είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά και τη σπονδυλική στήλη από μία σφαίρα. Μεταφέρθηκε εσπεσμένα στο ιατρικό κέντρο της πόλης, όπου υποβλήθηκε σε ένα πολύωρο χειρουργείο, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δυστυχώς, όμως, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μπράντον Λι δηλώθηκε επίσημα νεκρός στις 31 Μαρτίου 1993, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 28 ετών.

Ήταν 31/03/1993, όταν έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος του γιου του θρυλικού Μπρους Λι, Μπράντον Λι, ο οποίος σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» / Φωτογραφία AP

«Το Κοράκι» βγήκε στις αίθουσες τον Μάιο του 1994, λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Μπράντον Λι, και κέρδισε το εντυπωσιακό ποσό των 51 εκατομμυρίων δολαρίων στο box office.

Σοκαριστικοί θάνατοι σε γυρίσματα ταινιών - Από την Τροία μέχρι το Rust

«Δεν ξεπερνάς ποτέ κάτι τέτοιο»

Ο κινηματογραφικός «Funboy» (Μάικλ Μάσι), δήλωνε συντρετριμμένος μετά το τραγικό ατύχημα. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη και σκοτώθηκε ο Μπράντον Λι. Μάλιστα, για έναν χρόνο αποστασιοποιήθηκε και σταμάτησε την υποκριτική, για να καταφέρει να συνέλθει και να ξεπεράσει το συμβάν που τον στιγμάτισε για πάντα. 

«Δεν πιστεύω πως ξεπερνάς ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε 12 χρόνια έπειτα από τον θάνατο του Μπράντον Λι. Κάτι που συνέχιζε να υποστηρίζει έως ότου έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του στομάχου το 2016.

Ο Μπράντον Λι είχε προβλέψει τον θάνατό του

Ωστόσο, ο Λι είχε πάντα την αίσθηση ότι θα πεθάνει νέος. Η πρώην σύντροφός του, Shannon Colleary, το 2014 είχε αποκαλύψει ότι κάποτε ο Μπράντον Λι της είχε πει ότι: «Θα πεθάνω νέος. Νεότερος από τον μπαμπά μου», αναφέρει το grunge.com.

Αρκετοί είναι εκείνοι, βέβαια, που υποστηρίζουν ότι το τέλος του ηθοποιού ήρθε από τη μαφία, ενώ πρωταγωνιστεί και η πεποίθηση ορισμένων πως η κατάρα «των μυστικών των κινέζικων πολεμικών τεχνών» σκότωσε πατέρα και γιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top