Μπρους Λι: Πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού;

Τι υποστηρίζουν Ισπανοί επιστήμονες σχετικά με την αιτία θανάτου του

Μπρους Λι

Φως στα αίτια του θανάτου του θρυλικού Μπρους Λι, του άσου των πολεμικών τεχνών ρίχνει μια νέα έρευνα. Ο ηθοποιός και δάσκαλος των πολεμικών τεχνών «έφυγε» στα 32 του χρόνια από την ζωή από εγκεφαλικό οίδημα όπως προέκυψε από νεκροψία.

Η κόρη του Μπρους Λι ξεσπά κατά της νέας ταινίας του Ταραντίνο!

Όπως προέκυψε από τη νεκροψία το οίδημα αυτό θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από μια αντίδραση του οργανισμού του δημοφιλούς ηθοποιού στη δραστική, αγχολυτική ουσία μεπροβαμάτη, που περιείχε το παυσίπονο Equagesic που λάμβανε ο Μπρους Λι. 

Μια ομάδα ερευνητών από την Ισπανία με επικεφαλής την Priscilla Villalvaso θεωρεί ότι ότι το εγκεφαλικό οίδημα προκλήθηκε από υπονατριαιμία - μία ηλεκτρολυτική διαταραχή που προκαλείται από την ανεπάρκεια νατρίου στο αίμα.

«Με άλλα λόγια, θεωρούμε ότι η αδυναμία των νεφρών του να επεξεργαστούν το υπερβολικό νερό σκότωσε τον Μπρους Λι», έγραψαν οι επιστήμονες στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Clinical Kidney Journal». 

Ο Μπρους Λι σύμφωνα με διάφορους παράγοντες μπορεί να κατανάλωνε ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες υγρών εκείνη την εποχή λόγω της διατροφής του αλλά λόγω και της χρήσης μαριχουάνας. 

Μπρους Λι: 40 χρόνια από το θάνατο του θρύλου του κινηματογράφου και των πολεμικών τεχνών

«Συνοπτικά, ο Λι αντιμετώπιζε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου που προδιαθέτουν για υπονατριαιμία, ως αποτέλεσμα παρεμβολής στους μηχανισμούς ομοιόστασης του νερού που ρυθμίζουν τόσο την πρόσληψη νερού όσο και την απέκκριση νερού», έγραψαν οι ερευνητές, προσθέτοντας: «κατά τραγική ειρωνία, ο Λι που έκανε διάσημη τη ρήση «Γίνε σαν το νερό, φίλε μου», φαίνεται ότι τελικά πέθανε από το υπερβολικό νερό». 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top