Μπρους Λι: 40 χρόνια από το θάνατο του θρύλου του κινηματογράφου και των πολεμικών τεχνών

Μυστήριο παραμένει μέχρι και σήμερα ο θάνατος του

​Στις 20 Ιουλίου 1973, μόλις στα 32 του χρόνια και πάνω στο αποκορύφωμα της δόξας του, έφυγε από τη ζωή ο Μπρους Λι.

Ο Μπρους Λι ήταν ένας Κινεζοαμερικανός καλλιτέχνης και θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος ηθοποιός πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα, αφού παρά τις λίγες του ταινίες, καταγράφηκε στη συνείδηση των θαυμαστών ως θρύλος.

034_bruce_lee_theredlist.jpg

Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στις 27 Νοεμβρίου 1940 αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Χονγ�� Κονγκ. Στα 18 του χρόνια μετακόμισε στην Αμερική και σπούδασε φιλοσοφία, εξασκώντας ταυτοχρόνως και το Κουνγκ Φου.

bruce-lee-bruce-lee-32791998-1200-791.jpg
Στο Πανεπιστήμιο του Σιάτλ γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του Λίντα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Σε μια επίδειξη πολεμικών τεχνών στην Καλιφόρνια, το ταλέντο και το μοναδικό στυλ του έγινε αντιληπτό από έναν διάσημο κομμωτή του Χόλιγουντ, ο οποίος μίλησε για τον Λι σε έναν παραγωγό ταινιών. Τελικά, ο Λι υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για την τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας στη σειρά «The Green Hornet». O Λη κατάλαβε ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν η ηθοποιία και έτσι δημιούργησε στο Χονγκ Κονγκ μια δική του εταιρεία παραγωγής. Η πρώτη του ταινία «Το Μεγάλο Αφεντικό» κατέρριψε κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις μόλις σε τρεις ημέρες.

bruce-lee-e-suo-figlio-brandon-con-linda-.jpg

linda-lee.jpg

Ακολούθησαν οι επίσης επιτυχημένες παραγωγές του : «Ματωμένες γροθιές του Καράτε (1972), «Ο κίτρινος πράκτωρ εναντίον της Μαφίας» (1972) και «Ο κίτρινος πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ» (1973).

images.jpg
Ο Μπρους Λι με το δικό του σύστημα πολεμικών τεχνών το «Jeet Kune Do»,το ταλέντο του στον κινηματογράφο και την απήχηση που είχαν οι ταινίες του στον κόσμο, κατάφερε να γίνει περιζήτητος από το Χόλυγουντ και παγκοσμίου φήμης αθλητής των πολεμικών τεχνών, ενώ οι τρεις σχολές των πολεμικών τεχνών τον απογείωσαν ως κορυφαίο της πολεμικής τέχνης.

Bruce-Lee-460b_796915c.jpg
Ωστόσο, μυστήριο παραμένει ο θάνατος του μέχρι σήμερα. Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι μιας τότε μελλοντικής του συμπρωταγωνίστριας, της Μπέτι Τινγκ Πέι. Αιτία θανάτου ήταν εγκεφαλικό οίδημα, έπειτα από αλλεργία που παρουσίασε σε φάρμακο για τον πονοκέφαλο, το οποίο του χορήγησε η ηθοποιός. Ωστόσο, πολλά είναι τα σενάρια που θέλουν το θρύλο των πολεμικών τεχνών να «έφυγε από τη ζωή» εξαιτίας άλλων παραγόντων, καθώς πολλοί ζήλευαν τη δόξα του.

Linda-Shannon-Bruce-bruce-lee-28364009-580-423.jpg

Να θυμίσουμε πως το 1993, ο γιος του Μπράντον έφυγε από τη ζωή στα 28 του χρόνια στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top