Αγία Μαρίνα: Η ορφανή, διωγμένη από τον πατέρα της που την αποκεφάλισαν

Η μνήμη της εορτάζεται στις 17 Ιουλίου- Συγκαταλέγεται στους μεγαλομάρτυρες

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, ανέθεσε την ανατροφή της μικρής Μαρίνας σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε τον Χριστό. Όταν έγινε 15 χρόνων, αποκάλυψε στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή.

Μαρία η Μαγδαληνή: Ήταν ιερόδουλη που μετανόησε; Μύθοι και αλήθειες

Έπειτα από αυτά τα νέα, ο πατέρας της, τη διέγραψε από παιδί του και οι αρχές την οδήγησαν σε δίκη. Ο έπαρχος μπροστά στη μεγάλη της ομορφιά, της πρότεινε να απαρνηθεί την πίστη της και να τον παντρευτεί.

Αυτή, όμως, δεν δελεάστηκε. Αρνείται. Η Αγία ξυλοκοπείται αγρίως, την καταξεσκίζουν με ραβδιά, την κρεμούν, ενώ αυτή αιμορραγεί, την καίνε με λαμπάδες και τελικά την αποκεφαλίζουν.

Αυτοί Είναι Οι Σύγχρονοι Άγιοι Της Εποχής Μας

Η 15χρονη που ταπείνωσε τον διάβολο

Όσο ήταν φυλακισμένη συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος παρουσιάστηκε στην αγία θέλοντας να τη φοβίσει. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δαίμονας μεταμορφώθηκε από δράκος σε μαύρο σκύλο και τότε η αγία τον ταπείνωσε χτυπώντας τον με ένα σφυρί.

Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης: Αποκεφαλίστηκε και μαρτύρησε για την πίστη του

Η Αγία Μαρίνα μαζί με την Αγία Βαρβάρα και την Αγία Αικατερίνη είναι πολύ αγαπητές λόγω του μαρτυρίου που υπέστησαν σε τόσο νεαρή παρθενική ηλικία.

Ο λαός μας τις έχει συνδέσει με πολλές πτυχές της ζωής. Η Αγία Μαρίνα είναι για το ξεμάτιασμα. Η Μαρίνα «μαραίνει» το κακό το μάτι, αλλά διώχνει και τα δαιμόνια. Σχετίζεται με τα μωρά παιδιά αλλά και με ψυχολόγους – ψυχιάτρους.

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top