Google: Κλείνει 23 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα doodle -Δείτε βίντεο

Στην Google, μία τυχαία συνάντηση άλλαξε την πορεία του ίντερνετ

Google: Κλείνει 23 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα doodle

«Λέγεται ότι μία τυχαία συνάντηση μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σου. Στην περίπτωση της Google, μία τυχαία συνάντηση άλλαξε την πορεία του ίντερνετ και τις ζωές εκατομμυρίων», σημειώνεται στο κείμενο για τα «γενέθλια», που συνοδεύει το doodle

 

 

Το 1997 ο Σεργκέι Μπριν, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Στάνφορντ, έτυχε να αναλάβει να ξεναγήσει στους χώρους του πανεπιστημίου τον Λάρι Πέιτζ, που σκεφτόταν εκείνη την εποχή να κάνει εκεί μεταπτυχιακό. 

Την επόμενη χρονιά οι δύο συνιδρυτές της Google σχεδίαζαν μία μηχανή αναζήτησης στα δωμάτιά τους στους στις φοιτητικές εστίες και ανέπτυσσα το πρώτο τους πρωτότυπο. Το 1998 «γεννήθηκε» επίσημα η Google Inc. 

«Κάθε ημέρα γίνονται δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google σε περισσότερες από 150 γλώσσες σε όλο τον πλανήτη και παρότι πολλά έχουν αλλάξει από τις πρώτες ημέρες του- από τον πρώτο server μέσα σε ντουλάπι από τουβλάκια στους server που φιλοξενούνται τώρα σε πάνω από 20 data center παγκοσμίως- η αποστολή παραμένει ίδια: να γίνει η πληροφορία προσβάσιμη σε όλους», καταλήγει το κείμενο για τα «γενέθλια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top