Ο πυγμάχος που φυλακίστηκε 19 χρόνια άδικα και έγινε τραγούδι

Ο Rubin «Hurricane» Carter ενέπνευσε τον Bob Dylan

Rubin «Hurricane» Carter

Έγινε θρύλος χάρη στο τραγούδι του Bob Dylan «Hurricane». Ο λόγος για τον Rubin «Hurricane» Carter, τον πυγμάχο που αποφυλακίστηκε σαν σήμερα το 1985. Πέρασε στη φυλακή 19 χρόνια για μια τριπλή ανθρωποκτονία που δεν διέπραξε. 

O Rubin «Hurricane» Carter

O Rubin «Hurricane» Carter/AP

Εκτός από τον Bob Dylan  που εμπνεύστηκε από την τραγική ιστορία του και του έγραψε τραγούδι, και ο σκηνοθέτης Norman Jewison γύρισε ταινία για τη ζωή του, με τίτλο «The Hurricane» και τον Denzel Washington στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

O Bob Dylan τραγουδά μπροστά σε 20.000 κόσμου στο Madison Square Garden

O Bob Dylan τραγουδά μπροστά σε 20.000 κόσμου στο Madison Square Garden τον Δεκέμβριο του 1975 σε μια συναυλία για τον Rubin "Hurricane" Carter/AP

Ας θυμηθούμε όμως τί συνέβη…

Ο πυγμάχος, καταδικάστηκε για τη δολοφονία τριών λευκών το 1966, μόνο με την μαρτυρία δυο άλλων λευκών, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουν μια ληστεία κοντά στο σημείο που έγιναν οι φόνοι. 

Οι «μάρτυρες» τελικά ανακάλεσαν τις καταθέσεις τους το 1974 και ο Carter αποφυλακίστηκε το 1976! Η ελευθερία όμως άργησε να έρθει, καθώς την χρονιά της αποφυλάκισής του ξαναδικάστηκε και καταδικάστηκε εκ νέου! 

Τελικά ο Carter αποφυλακίστηκε το 1985, όταν ομοσπονδιακός δικαστής ανέτρεψε την καταδίκη του. Ο δικαστής κατέληξε ότι οι προηγούμενες αποφάσεις είχαν επηρεαστεί από ρατσιστικό μίσος και ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων είχαν αλλοιωθεί....

O Rubin «Hurricane» Carter λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του

O Rubin «Hurricane» Carter λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του

Ο Carter, θεωρείται λαϊκός ήρωας από πολλούς Αμερικανούς, και ιδιαίτερα την αφροαμερικανική κοινότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top