Τρούμπα: Η πολιτεία της αμαρτίας και η ιστορία της βιτριολίστριας

Πέρασαν 52 χρόνια από το κλείσιμο των κακόφημων μπαρ

Τρούμπα μπαρ οίκοι ανοιχής

Μπορεί να πέρασαν 52 χρόνια από το κλείσιμο των κακόφημων μπαρ και οίκων ανοχής της Τρούμπας, όμως η ιστορία αυτής της περιοχής του Πειραιά ακόμα και σήμερα προκαλεί την περιέργεια των νεότερων.

Η Τρούμπα ήταν γνωστή για τα καμπαρέ της, τα «κόκκινα φανάρια», τους καυγάδες μεταξύ των νταβατζήδων. Το όνομά της προέκυψε από την τρόμπα, την αντλία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για να παίρνουν νερό....

Στην περιοχή της Τρούμπας ζούσαν Χιώτες που είχαν μετακομίσει στον Πειραιά στα μέσα της δεκαετίας του 19ου αιώνα. Οι γειτονιές της Τρούμπας είχαν γεμίσει με διώροφα αρχοντικά, καφενεία και ξενοδοχεία. Όμως, η γερμανική κατοχή άλλαξε τα δεδομένα. Οι γερμανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε κτήρια της περιοχής και πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας ένα ασφαλέστερο μέρος.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής, όποια «μαντάμα» είχε σπίτι, έπαιρνε άδεια από την αστυνομία και άνοιξε πορνείο.

Καρδιά της Τρούμπας ήταν η μακρόστενη οδός Νοταρά, όπου βρίσκονταν οι περισσότεροι από τους οίκους ανοχής, ενώ στις γειτονικές οδούς Φίλωνος και Κολοκοτρώνη ήταν τα μπαρ και τα καμπαρέ. 

Ιερόδουλες της Τρούμπας με πελάτες

Ιερόδουλες της Τρούμπας με πελάτες

Μετά τη δύση του ηλίου «ζωντάνευε» ο κόσμος του υποκόσμου… Ακόμα και φόνοι γίνονταν αν ήθελε ο «μαχαλόμαγκας» να προαχθεί σε διεθνή μάγκα. Έπρεπε να μαλώσει για να πάρει μια κοπέλα άλλου προαγωγού, να μαχαιρώσει, και  να τραυματίσει έναν καλό νταή.

Γνωστό καμπαρέ της περιοχής την εποχή των κακόφημων μπαρ στην Τρούμπα

Γνωστό καμπαρέ της περιοχής την εποχή των κακόφημων μπαρ στην Τρούμπα

«Η βιτριολίστρια της Τρούμπας»

Γνωστή είναι η ιστορία της «βιτριολίστριας της Τούμπα», όπως ονομάστηκε από τον τύπο της εποχής η Δέσποινα μια ιερόδουλη της Τρούμπας.
Η 33χρονη γνώρισε και ερωτεύτηκε σε έναν καμπαρέ της περιοχής έναν σερβιτόρο που εργαζόταν εκεί.

Εκείνος τρελαμένος μαζί της της ζήτησε να εγκαταλείψει την αμαρτωλή ζωή και να ζήσουν μαζί....

Όλα στην αρχή πήγαιναν καλά, μέχρι που εκείνη άρχισε να μπλέκει με τις παλιές της συνήθειες… Άρχισε να εκδίδεται ξανά και οι τσακωμοί τους ήταν συνεχείς.

Εκείνος ήθελε να χωρίσουν, όμως η σύντροφός του δεν ήθελε να τον αφήσει. Τελικά ένα βράδυ ενώ εκείνος κοιμόταν, τον περιέλουσε με βιτριόλι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top