Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε την Ευρώπη

Όταν η Άννα Βερούλη κέρδισε χρυσό μετάλλιο

Πέρασαν 37 χρόνια από τότε που η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου.

Ήταν Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 1982 όταν η Άννα Βερούλη από την Καβάλα, αγωνιζόταν στον τελικό του ακοντισμού μαζί με την Σοφία Σακοράφα. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είχαν κατακλύσει 80.000 και πλέον θεατές. 

Τελικά ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα με το χρυσό μετάλλιο της Άννας Βερούλη και το χάλκινο της Σοφίας Σακοράφα, που αποτέλεσαν  το πρώτο μεταπολεμικό δείγμα ανάκαμψης του ελληνικού γυναικείου αθλητισμού σε υψηλό επίπεδο διακρίσεων.

Η Άννα Βερούλη με επίδοση 70.02 μέτρα κατέκτησε το 1982 το πρώτο χρυσό μετάλλιο ενώ ακολούθησε ένα χρόνο μετά στο Ελσίνκι το χάλκινο μετάλλιο στο Α΄ Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου με 65,72 μέτρα.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει αναφέρει για τις αναμνήσεις της από εκείνη τη σπουδαία ημέρα. 

Αισθάνομαι υπερήφανη που έβαλα και εγώ ένα μικρό λιθαράκι για την ανάπτυξη του στίβου. Θυμάμαι ότι ξαφνικά μετά την βολή που με έφερνε πρώτη, είδα σημαίες να κυματίζουν, σημαίες που είχε ο κόσμος μαζί του, και έβγαλαν ξαφνικά. Είχαν μάλλον ένα κρυφό πόθο, κάποια από τις δυό μας να πάρει μετάλλιο. Τελικά πανηγύρισαν για δύο μετάλλια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top