Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο «μετρ του τρόμου» που απεχθανόταν τον έρωτα

Η μυστηριώδης σχέση με τη σύζυγό του Άλμα Ρεβίλ

Σαν σήμερα πριν από 124 χρόνια γεννήθηκε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Συχνά τον αποκαλούσαν και ως ο «μετρ του τρόμου» ή «Άρχοντα του σασπένς», καθώς ήταν ένας πρωτοπόρος σκηνοθέτης στα ψυχολογικά θρίλερ.

Σαν σήμερα εξαφανίστηκε ο συγγραφέας του «Μικρού Πρίγκιπα»

Ο Άλφρεντ προτιμούσε τις ξανθιές πρωταγωνίστριες και είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες σχεδόν τις ταινίες του εμφανίζεται ο ίδιος σε ρόλους κομπάρσου.

Οι πανέμορφες γυναίκες του Χίτσκοκ τύλιγαν στα δίχτυα τους αθώους άντρες, αλλά στο τέλος πάντα τιμωρούνταν. Η εμμονή του σκηνοθέτη στη τιμωρία των «κακών» γυναικών, οδήγησε πολλούς θεωρητικούς να γράψουν ότι ο Χίτσκοκ ήταν μισογύνης..

Η μυστηριώδης σχέση με τη σύζυγό του

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ήταν παντρεμένος με την Άλμα Ρεβίλ. Δούλευαν και οι δύο στο στούντιο «Famous Players-Lasky» και ο Χίτσκοκ τόλμησε να της ζητήσει να βγουν ραντεβού, τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους.

Της έκανε πρόταση γάμου σε ένα πλοίο, όταν η Άλμα υπέφερε από ναυτία και κόντευε να λιποθυμήσει. Ο Χίτσκοκ έλεγε πάντα ότι την αιφνιδίασε όταν ήταν αδύναμη για να αναγκαστεί να του πει το «ναι»....

Σαν σήμερα καθιερώθηκε το σήμα V της νίκης από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ με τη σύζυγό του  Άλμα Ρεβίλ / Φωτογραφία AP

Τους ένωνε το πάθος τους για τον κινηματογράφο και η τελειομανία τους. Όμως, η σεξουαλική τους ζωή παρουσίαζε πολλά προβλήματα.

Ο Χίτσκοκ είχε δηλώσει ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με τη σύζυγό του μόνο μία φορά και αποτέλεσμα ήταν η κόρη τους, Πατρίσια. Έλεγε ότι το σεξ του φάνηκε μία εξαιρετικά δυσάρεστη διαδικασία, την οποία δεν ήθελε να επαναλάβει ποτέ.... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top