Σαν σήμερα εξαφανίστηκε ο συγγραφέας του «Μικρού Πρίγκιπα»

Το αεροπλάνο του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί εξαφανίστηκε στη Μεσόγειο

Σαν σήμερα στις 31 Ιουλίου του 1944 το αεροσκάφος του 44χρονου, τότε, Γάλλου συγγραφέα και πιλότου Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί, δημιουργού του σπουδαίου «Μικρού Πρίγκιπα», απογειώνεται από στρατιωτική βάση της κορσικής, αλλά δεν επιστρέφει ποτέ... Πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα αεροπορικά μυστήρια του 20ού αιώνα, που ακόμα και σήμερα συνοδεύται από ακρετές θεωρίες... 

Ernest Hemingway: Η πολυτάραχη ζωή, το αλκοόλ και η αυτοκτονία

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε από Γερμανούς, άλλοι λένε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος του ιδίου, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο σπουδαίος συγγραφέας αυτοκτόνησε. Εκείνη η πτήση είχε ως σκοπό να συλλεχθούν φωτογραφικά στοιχεία για την προετοιμασία της συμμαχικής απόβασης στην Προβηγκία. Τελικά, ποια ήταν η αιτία του τραγικού θανάτου του παγκοσμίου φήμης συγγραφέα; Ίσως δε θα μάθουμε ποτέ...

Ο Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (1943, ΗΠΑ), το οποίο έχει μεταφραστεί σε 250 γλώσσες και είναι τρίτο βιβλίο σε πωλήσεις στην παγκόσμια ιστορία, μετά τη Βίβλο και το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ!

Ο πατέρας του «Μικρού Πρίγκιπα» ήταν ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος, με μεγάλη ανάγκη να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και τον τρόπο που βλέπει τη ζωή, μέσα από τα έργα του. 

Γιατί να μισούμε ο ένας τον άλλον; Είμαστε επιβάτες του ίδιου πλανήτη, που ο ένας εξαρτάται από τον άλλον, πλήρωμα του ίδιου καραβιού, Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί

Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1900 στην πόλη Λυών της Γαλλίας και είχε άλλα δύο μεγαλύτερα αδέλφια. Σε ηλικία μόλις 4 ετών έχασε τον πατέρα του. Από μικρός αγαπούσε τα παραμύθια, ενώ ως μαθητής υπήρξε απείθαρχος.

Ο Εξιπερί, ο οποίος γεννήθηκε την εποχή που γεννιόταν και το αεροπλάνο, είχε μεγάλη αδυναμία στα αεροπλάνα. Μάλιστα, συνήθιζε από πολύ μικρός να φτιάχνει φτερά από χαρτόνι και να τα κολλά στο ποδήλατό του, τριγυρίζοντας στον κήπο, προσποιούμενος ότι πετάει - μιμούμενος τον ήχο του αεροπλάνου.

«Τον θαύμαζα, κρίμα που τον κατέρριψα»... 

Στις αρχές του 2008, ένας παλαίμαχος Γερμανός πιλότος, με το όνομα Χορστ Ρίπερτ υποστήριξε ότι πολύ πιθανόν αυτός ήταν εκείνος που κατέρριψε το πολεμικό αεροσκάφος του σπουδαίου συγγραφέα,  την ημέρα και τον τόπο όπου εντοπίστηκε το αεροπλάνο του. Δήλωσε, μάλιστα, ότι ως νέος θαύμαζε τον συγγραφέα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top