Τσίπρας: Το «βέτο» στην Μπέτυ, τα παιδικά πάρτι και ο χάκερ γιος του

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα παιδιά και τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα

«Είπα στη γυναίκα μου ότι τα παιδιά δεν θα γίνουν Ολυμπιακός», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή Happy Day του Alpha

«Η Μπέτυ έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως... «πάτησε πόδι» σε ένα πράγμα: να μην κάνει «Ολυμπιακούς» η σύντροφός του τα παιδιά τους!

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως έχει χόμπι του το ψαροντούφεκο, ενώ χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την εμπειρία του να βρίσκεται μέσα σε κόκπιτ ενός F-16 και μάλιστα να το οδηγεί.

Παράλληλα, είπε πως πηγαίνει σε παιδικά πάρτι και υπογράμμισε πως οι άλλοι μπαμπάδες... τρώνε γκρίνια από τις γυναίκες τους που βλέπουν να έρχεται ένας πρώην πρωθυπουργός και δεν έρχονται οι ίδιοι.

Τι είπε για τον Βαρουφάκη, τις τράπεζες και τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την επικαιρότητα, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών της 21ης Μαΐου, αλλά και για πτυχές της προσωπικής του ζωής στη συνέντευξη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και την εκπομπή Happy Day του Alpha.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη και το «σχέδιο Δήμητρα» για τις τράπεζες.

Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών

Κληθείς να απαντήσει στο εάν αυτό τον αποκλείει από την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτικές δυνάμεις για μετεκλογική συνεργασία, είπε: «Οι κυβερνήσεις γίνονται βάσει προγραμματικής συμφωνίας. Δεν πάνε στα τυφλά, όπως το τρένο στα Τέμπη. Δεν μπορεί αυτός που έχει το 3% να επιβάλει τους όρους του, είναι αστείο».

«Αντιδράσαμε αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη / Φωτογραφία από Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Andrea Bonetti

«Αντιδράσαμε αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη / Φωτογραφία από Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Andrea Bonetti

«Κλειδώνουν» τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων ως την Παρασκευή

Μάλιστα, σχολίασε πως τις προάλλες είχε συνάντηση με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς: «Πιστεύετε ότι ο Σολτς θα ήθελε να με δει εάν πίστευε ότι μας ενδιαφέρει μια προοπτική εκτός Ευρώπης».

Σάλος με δήλωση του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 για πιθανό νέο κλείσιμο τραπεζών

«Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των τραπεζών, υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας των νοικοκυριών», υπογράμμισε.

Τσίπρας σε περιοδικό για ΛΟΑΤΚΙ: Ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα  

Απαντώντας στη συνέχεια στο εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Οι διαφορές μας είναι πολύ μεγάλες. Όχι μόνο οι πολιτικές, αλλά και οι αξιακές. Καμία προοδευτική δύναμη δεν μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στον πρωθυπουργό που κακοποίησε το κράτος δικαίου».

Για ντιμπέιτ: «Τι φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Το δίλημμα της κάλπης “Τσίπρας ή Μητσοτάκης” δεν το έβαλα εγώ. Εγώ έκανα debate με τον κ. Μεϊμαράκη, έκανα και με όλους μαζί. Οι πολίτες θέλουν να δουν τι έχουμε να πούμε. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε το 2019, το αρνείται και τώρα», είπε αναφορά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε το 2019, το αρνείται και τώρα», είπε για το ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε το 2019, το αρνείται και τώρα», είπε για το ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας

«Αυτές οι συζητήσεις, όλοι μαζί, είναι και λίγο σούπα. Να έρθει σε ανοιχτό διάλογο. Να καταλάβει ο κόσμος. Τι φοβάται;», συμπλήρωσε.

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει ένα debate με όλα τα κόμματα της Βουλής»

Παράλληλα, τόνισε πως η πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα η μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια: «Εμείς υποχρεωθήκαμε να μαζέψουμε χρήματα στα δημόσια ταμεία 40 δισ ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την υποχρέωση να ξοδέψει 60 δισ. Δεν είναι το ίδιο. Τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από έμμεσους φόρους το 2022 ήταν 4,5 δισ ευρώ. Αυτή είναι η κρατική αισχροκέρδεια. Οι επιδοτήσεις δεν πάνε στις τσέπες των πολιτών, αλλά στις επιχειρήσεις. Η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια».

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη προκάλεσε πολιτική κόντρα

Τι είπε για τον Αλέξη Γεωργούλη

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ένα πολύ στενάχωρο γεγονός».

Γεωργούλης: Πότε έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες - Tι απάντησε ο ίδιος  

«Αντιδράσαμε αμέσως μόλις το πληροφορηθήκαμε. Αντιδράσαμε σωστά. Σε μια πατριαρχική κοινωνία δεν μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Γι’ αυτό και αποπέμφθηκε αμέσως. Εμείς είμαστε πάντα με το θύμα και όχι με τον θύτη. Η καταγγέλλουσα είπε ότι δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά της. Είναι δυνατόν να το ξέραμε εμείς;», είπε.

Γεωργούλης: «Δεν είναι βίαιος, δεν ξέρω πώς έμπλεξε»

«Είναι δυνατόν να μη γνώριζε η οικογένεια της καταγγέλλουσας και να ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

«Είναι δυνατόν να μη γνώριζε η οικογένεια της καταγγέλλουσας και να ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει μια κυρίαρχη αντίληψη, όταν μια γυναίκα καταγγέλλει, να ρωτάμε «γιατί τώρα;»: «Ρωτάνε κάποιοι γιατί τώρα; Γιατί έτσι θέλει. Τώρα ήθελε να κάνει την καταγγελία».

Τσίπρας για Γεωργούλη: Σε ζητήματα σεξουαλικής βίας είμαστε με τα θύματα 

Η απάντησή του για τα περί «κωλοτούμπας» το 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η δική του κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα  μνημόνια, που την έβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Μου έδωσε δύναμη η αγάπη του κόσμου. Είχα μια συγκινητική αποστολή. Ο φόβος ήταν ένα κυρίαρχο συναίσθημα εκείνη την εποχή και όχι μόνο για μένα, αλλά για όλο τον λαό. Είχα την ηθική υποχρέωση να τιμήσω την εντολή εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε.

«Είπαν ότι έκανα κωλοτούμπα. Η ιστορία θα κρίνει. Η πρόταση η δική μας ήταν να φτάσουμε μέχρι τέλους, αλλά έπρεπε να σώσουμε τη χώρα και τον λαό. Η τελική επιλογή ήταν σωστή. Κάναμε λάθη αλλά υπηρετώντας μια σωστή πολιτική. Στο τέλος βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», πρόσθεσε.

«Η Μπέτυ έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία – όπως είπε – «τον γοήτευσε στο Λύκειο».

«Η Μπέτυ έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι», είπε, περιγράφοντας παράλληλα το μεγάλο του ελάττωμα ως πατέρας: «Δε βάζω όρια στα παιδιά».

Αλέξης Τσίπρας: Βραδινή έξοδος με την Περιστέρα στο Μέγαρο Μουσικής

Όπως είπε, τα δύο παιδιά του κατάλαβαν πολύ νωρίς τι δουλειά κάνει, όταν τον έβλεπαν συνέχεια στην τηλεόραση: «Το έχουν αποδεχθεί ως μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Είμαι ο μπαμπάς τους και όχι ο πολιτικός».

«Η Μπέτυ έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία από Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Andrea Bonetti

«Η Μπέτυ έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας / Φωτογραφία από Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Andrea Bonetti

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο χρόνος που περνάει μαζί τους δεν είναι όσος θα ήθελε, όπως συμβαίνει και με χιλιάδες γονείς λόγω των δουλειών τους, ωστόσο υπογράμμισε πως «ο δημιουργικός χρόνος δεν έχει να κάνει με το τι κάνεις».

«Το θέμα είναι να ακούς τα θέλω των παιδιών τους και να είσαι δίπλα τους. Η δυσκολία είναι ότι δεν μπορούμε να περπατήσουμε μαζί χωρίς να μας σταματήσουν, αλλά βρίσκω τον χρόνο να το κάνουμε», είπε.

«Έχω αναλάβει το ξύπνημα των παιδιών»

«Εγώ έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Το τηρούμε αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αυτό ισχύει από τότε που ήταν πρωθυπουργός και γυρνούσε στο σπίτι ακόμη και στη 1 μετά τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα πολλές μέρες να μην τα βλέπει καθόλου.

Οι δυο γιοι του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα, Ορφέας-Ερνέστο και Φοίβος-Παύλος

Οι δυο γιοι του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα, Ορφέας-Ερνέστο και Φοίβος-Παύλος / Instagram

Μάλιστα, είπε χαριτολογώντας πως «με κατηγορεί η Μπέτυ ότι τα παιδιά πάνε αργοπορημένα στο σχολείο».

«Η Μπέτυ έβαλε parental control στην τηλεόραση και ο μικρός το βρήκε και το έβγαλε»

«Η μεγάλη μάχη που δίνουμε είναι με τις οθόνες. Νομίζω ότι έχουμε χάσει το παιχνίδι», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η νέα γενιά μεγαλώνει σε άλλο πλαίσιο, δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε από την τεχνολογία. Πρέπει όμως να μπουν όρια. Δίνουμε μάχη για να αγαπήσουν το βιβλίο», συμπλήρωσε.

Αλέξης Τσίπρας: Με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο Ηρώδειο

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πλέον στο σπίτι του δεν υπάρχει τηλεόραση, ενώ χαμογελώντας είπε στο παρελθόν η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε βάλει parental control στην τηλεόραση και «ο μικρός τότε το είχε βρει και το είχε βγάλει. Το έθαψε σε μία γλάστρα!».

«Πηγαίνω σε παιδικά πάρτι και… χαλάω την πιάτσα»

Αναφερόμενος στο πώς περνούν το χρόνο τους ο ίδιος και η κυρία Μπαζιάνα, είπε πως είναι σε σινεφίλ από μικροί και τους αρέσει, όποτε προλαβαίνουν, να πηγαίνουν σε μπιστρό με φίλους.

«Παλαιότερα μας άρεσε να πηγαίνουμε σε μπαράκια. Τελευταία έχουμε κοινωνικοποιηθεί με τους γονείς των φίλων των παιδιών μας», πρόσθεσε.

«Με βλέπουμε οι μαμάδες και λένε στους άνδρες τους “έρχεται ο πρωθυπουργός και δεν έρχεσαι εσύ ανεπρόκοπε;”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας - Εδώ με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα / NDP - Έλλη Πουπουλίδου

«Με βλέπουμε οι μαμάδες και λένε στους άνδρες τους “έρχεται ο πρωθυπουργός και δεν έρχεσαι εσύ ανεπρόκοπε;”», είπε ο Αλέξης Τσίπρας - Εδώ με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα / NDP - Έλλη Πουπουλίδου

Μάλιστα, χαριτολογώντας είπε πως πηγαίνει στα παιδικά πάρτι και… χαλάει την πιάτσα: «Με βλέπουμε οι μαμάδες και λένε στους άνδρες τους “έρχεται ο πρωθυπουργός και δεν έρχεσαι εσύ ανεπρόκοπε;” και τους γκρινιάζουν».

«Εγώ Παναθηναϊκός, η Μπέτυ Ολυμπιακός»

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα fake news είπε πως είναι συνηθισμένος σε αυτά και έφερε ένα παράδειγμα όταν έλεγαν ότι μένει στη Φιλοθέη, ενώ μεγάλωσε σε ένα σπίτι πίσω από την Πανόρμου.

«Κάναμε, θυμάμαι, κοπάνες για να δούμε αγώνες στον “Τάφο του Ινδού”. Και τα παιδιά μου είναι Παναθηναϊκοί», είπε, για να συμπληρώσει πως η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι Ολυμπιακός και πως της… απαγόρευσε να αλλάξει ομάδα στα παιδιά.

Για το θέμα του σπιτιού στο Σούνιο, που είχε γραφτεί πως είχε νοικιάσει μια βίλα, είπε: «Μένουμε στην Κυψέλη. Μας βλέπουν άνθρωποι, συζητώ με τους γείτονές μου. Δεχθήκαμε συντονισμένη επίθεση για την εξοχική κατοικία που νοικιάζουμε. Έλεγαν ότι έχω νοικιάσει με μαύρα χρήματα την κατοικία».

Μάλιστα, είπε πως καθημερινά πάει για τρέξιμο σε ένα παρκάκι της περιοχής.

Το ψαροντούφεκο και η εμπειρία με το F-16

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πως τα τελευταία 10 χρόνια έχει «αγαπήσει» το ψαροντούφεκο.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια το χόμπι μου είναι το ψαροντούφεκο. Δεν είμαι καλός ψαράς. Ο βυθός σε κάνει να ξεχνιέσαι, μπαίνεις σε μια άλλη διάσταση του χρόνου», είπε.

 «Τα τελευταία δέκα χρόνια το χόμπι μου είναι το ψαροντούφεκο», είπε ο πρόεδορς του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα τελευταία δέκα χρόνια το χόμπι μου είναι το ψαροντούφεκο», είπε ο πρόεδορς του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, περιέγραψε την πιο συγκλονιστική εμπειρία που έχει ζήσει: «Όταν βρέθηκα μέσα σε F-16 και μάλιστα πήρα και το πηδάλιο και το οδήγησα».

Τι είπε για τον θάνατο του πατέρα του και της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα

«Ήταν πολύ δύσκολο για μας όταν έφυγε ο πατέρας μου», είπε για τον πατέρα του Παύλο, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από καρδιακό επεισόδιο το 2012, σε ηλικία 78 ετών.

Την Πέμπτη η κηδεία της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα

«Με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές την ημέρα. Με καμάρωνε. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό, αλλά είχε βεβαιότητα πως θα συμβεί», είπε.

Για τη μητέρα της συντρόφου του, Βαρβάρα, η οποία πέθανε πριν από περίπου έναν μήνα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Η απώλεια της μητέρας της Μπέτυς ήταν διαφορετική περίπτωση. Γνωρίζαμε τον καρκίνο 14 χρόνια. Ήταν πολύ γενναία γυναίκα».

Όπως είπε, οι γιατροί της είχαν δώσει 3-4 χρόνια προσδόκιμο χρόνο ζωής.

« Αυτήν η εξέλιξη ήταν και η αιτία που αποφασίσαμε τότε να κάνουμε παιδιά. Δεν ξέραμε πως θα εξελιχθεί», εξομολογήθηκε, συμπληρώνοντας πως είχε την είχε επισκεφτεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που νοσηλευόταν, και είχε δει «την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top