ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνει ένα debate με όλα τα κόμματα της Βουλής»

«Ο Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο είδησεων Star (24/04)

Τα κόμματα έχουν μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος έθεσε επί τάπητος το θέμα των τηλεμαχιών, γνωστών ως debate. 

«Τηλεμαχίες γίνονται. Τηλεμαχία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα γίνει την προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί υπέρ αυτής της λύσης. Θέλουμε να γίνει μια τηλεμαχία με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, γιατί αυτό είναι το δημοκρατικά επιβεβλημένο, πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων», σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος.

Συγκινημένος στην τελευταία ενημέρωση ο Οικονόμου – Με ποια ερώτηση έκλεισε

«Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει εδώ να μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του ότι είναι υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά επιθυμεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες, οι οποίες είναι τεράστιες», πρόσθεσε.

Απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για debate ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς, η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι «Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έχουν αντιπαρατεθεί στη Βουλή πάνω από 90 ώρες, στο μεγαλύτερο ντιμπέιτ που θα μπορούσε να υπάρξει».

Εκλογές 2023: Τραγουδιστές, ηθοποιοί και αθλητές υποψήφιοι βουλευτές

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, το ζητούμενο είναι να γίνει η διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών: μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μία μόνο με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. «Περιμέναμε μια καθαρή απάντηση για το ντιμπέιτ. Δεν τη λάβαμε. Απ' ό,τι φαίνεται, αναζητούν δικαιολογία για να κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Πόπη Τσαπανίδου.

Πιο συγκεκριμένα, στη διακομματική επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει, συγκεκριμένα, να διεξαχθούν δύο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Απαντώντας στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «για το θέμα των debate θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική».

ΠΑΣΟΚ: «Debate για όλους, όχι επικοινωνιακό σόου για δύο»

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι μια τηλεμαχία ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, «προκειμένου να το μετατρέψουν σε επικοινωνιακό σόου για δύο», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια...»

Την απάντησή του στις δηλώσεις Σκέρτσου έκανε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπροσώπου Τύπου του, Πόπης Τσαπανίδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να βρεθεί σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που από χθες είχαμε προβλέψει. Ότι ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι "Μητσοτάκης ή Τσίπρας", φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες όμως έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.

Τέλος, την χώρα διεθνώς την έχει πλήξει πολλαπλώς η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της καταρράκωσης του κράτους δικαίου. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά τα δεκάδες δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Αν ο κ. Σκέρτσος είναι περήφανος γι' αυτά είναι δικαίωμά του, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται ντροπή».

Όσο για τις δηλώσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι "εθνική,

δημοκρατική και ηθική εξαίρεση", σε εκπρόσωπο ενός "Τραμπ" παραπέμπουν και όχι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top