Εκλογές 2023: Τραγουδιστές, ηθοποιοί και αθλητές υποψήφιοι βουλευτές

Πρόσωπα της τέχνης και του αθλητισμού κατεβαίνουν στις εκλογές

Εκλογές 2023: το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων   

Λιγότερο από ένας μήνας μας χωρίζει πλέον από την Κυριακή των εκλογών στις 21 Μαΐου, με την προεκλογική μάχη να έχει αρχίσει για τα καλά. Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων επιφυλάσσουν εκπλήξεις και ονόματα που προέρχονται από τον χώρου του θεάτρου, της τηλεόρασης και του αθλητισμού.

Με εκπλήξεις και «διάσημους» τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις εκλογές  

Ισχυρή η «αθλητική» παρουσία στον αγώνα δρόμου των εκλογών

Ξεκινώντας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συναντάμε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος θα κατέβει στα Ιωάννινα. 

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης / ΙΝΤΙΜΕ

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Νίκου Παππά για τον Δήμο των Αθηνών. «Ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μας κούρασε όλους. Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς / Eurokinissi 

Το κόμμα που «θα φιλοξενήσει» τους περισσότερους εκπροσώπους από τον χώρο του αθλητισμού είναι το ΚΚΕ. Στο ψηφοδέλτιό του βρίσκονται οι: οι προπονητές στίβου Γιώργο Πομάσκι και Παρασκευή Μανιάτη, καθώς επίσης και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος

Τέλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Σεβίλλης και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο Euro 2024, Βασίλης Τσιάρτας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φάηλου Κρανηδιώτη.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας / ΙΝΤΙΜΕ

Οι καλλιτέχνες στο προσκήνιο των εκλογών

Με τη Νέα Δημοκρατία είναι υποψήφιος ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης. Ο τηλεοπτικός «Μιχαλάκης» από τη σειρά «Εγκλήματα» κατεβαίνει στον Νότιο τομέα Αθηνών. 

Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών θα κατέβει με το ίδιο κόμμα και ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. «Με το ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται το όραμα για μια κοινωνία όπως την φαντάζομαι. Σέβομαι την πολιτική θέση του καθενός και δεν αντιλαμβάνομαι κανένα ως αντίπαλο» είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί και ο τραγουδιστής της hip hop Μιθριδάτης. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δέχτηκε πλήθος σχολίων με επίκεντρο παλαιότερες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όλα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα
δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα».
Τα έχει πει ο Μιθριδάτης.
Γι’ αυτό και συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.
Τον καλωσορίζουμε. pic.twitter.com/stuY6SRHFM

Την ίδια στιγμή, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, «ΜέΡΑ 25» βρίσκεται ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης που αναμένεται να είναι ξανά υποψήφιος του κόμματος. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο Αντώνης Ξυλούρης, γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Ψαραντώνης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας βρίσκεται στο πλευρό του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας / ΙΝΤΙΜΕ

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιτεχνών. Την υποψήφιότητά του δήλωσε ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, ο Θέμης Πάνου και ο Dj Rico (Βαγγέλης Σερίφης) που πρωταγωνιστεί στη hip hop σκηνή της Ελλάδας και είναι ο σύζυγος της Κατερίνας Στικούδη.

Τέλος, η πιο πρόσφατη υποψηφιότητα είναι αυτή της Εύης Βατίδου, η οποίο με ένα βίντεο στο twitter, ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.  

Από τον χώρο της δημοσιογραφίας, υποψήφια στον Δυτικό Τομέα Αθηνών κατεβαίνει με τη ΝΔ η Ρούλα Κουσκουρή. Η δημοσιογράφος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με τη Ζήνα Κουτσελίνη να αστειεύεται ότι θα «μείνει χωρίς συνεργάτες», καθώς και ο Θανάσης Κατερινόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top