Τσούνης: Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ εάν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα

«Αν επιτρέψουμε η Ρωσία να πετύχει στην Ουκρανία, ποιος είναι ο επόμενος;»

«Ο ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη», είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, απαντώντας στο τι στάση θα κρατήσει η χώρα του εάν η Ελλάδα δεθχεί επίθεση / Βίντεο: ΑΝΤ1

Για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ, σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα, τοποθετήθηκε ο Τζορτζ Τσούνης.

«Ο ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη. Θα εξακολουθήσουμε να παροτρύνουμε και τους δυο νατοϊκούς μας συμμάχους να επιλέξουν διπλωματικές οδούς για να επιλύσουν τις διαφορές τους», είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ισχυρό μήνυμα έστειλαν οι πιλότοι μας στον Ερντογάν: Μολών Λαβέ!   

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα οι υπάρχουσες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία να διευθετηθούν δια της διπλωματικής οδού.

«Καρφί» Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Με 85% πληθωρισμό θα άλλαζα κι εγώ συζήτηση

Ο κ. Τσούνης είπε πως για τις δύο χώρες δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να επιλύσουν τις διαφορές τους διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Τζιτζικώστας: Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας οι δικαιολογίες των Τούρκων

«Υπάρχουν διαφορές σε πάρα πολλές σχέσεις. Όμως η ειρήνη είναι η πρωτεύουσα αρχή στην προκειμένη περίπτωση και μπορεί να επιτευχθεί μόνο διπλωματικά. Πιστεύουμε σθεναρά ότι και οι δύο νατοϊκοί σύμμαχοί μας, πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους με τη διπλωματία», σημείωσε.

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στη σωστή πλευράς της ιστορίας»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας πως «αποτελεί επίθεση κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της αυτοδιάθεσης».

ΗΠΑ: Καλούν την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με τη Ρωσία

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε πιθανό παγκόσμιο πόλεμο», είπε και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να επισημάνω πως αν ο κ. Πούτιν επεδίωκε να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ, κατάφερε το αντίθετο. Αν ήθελε λιγότερα νατοϊκά στρατεύματα στα σύνορά του, έχει περισσότερα. Αν ήθελε να αποδυναμώσει τις διατλαντικές σχέσεις, κατάφερε το αντίθετο. Αν πίστευε ότι θα εισέβαλε στην Ουκρανία και θα την καταλάμβανε σε πέντε μέρες έκανε λάθος. Η Ουκρανία θα επικρατήσει. Δεν έχει υπάρξει ποτέ παράδειγμα στην ιστορία όπου το αληθινό και το δίκαιο ηττήθηκε από το κακό», σημείωσε.

Αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε πως ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και πως υπερασπίζεται θέματα δικαιοσύνης, ανεξάρτητα των επιπτώσεων.

«Αν επιτρέψουμε η Ρωσία να πετύχει στην Ουκρανία, ποιος είναι ο επόμενος; Χαίρομαι που η Ελλάδα υπερασπίστηκε όχι μόνο τα δικαιώματα των Ουκρανών, αλλά οποιουδήποτε δεχθεί επίθεση στο μέλλον», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top