«Καρφί» Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Με 85% πληθωρισμό θα άλλαζα κι εγώ συζήτηση

Τι είπε για τη συνέχιση της στήριξης των νοικοκυριών έναντι της ακρίβειας

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν και στην προκλητική απειλή για τον πύραυλο της Τουρκίας (φωτογραφία Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δ. Παπαμήτσος) 

Με ένα «καρφί» προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη νέα προκλητική δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, ότι η Αθήνα βρίσκεται εντός της εμβέλειας… τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου.   

Νέες απειλές πολέμου από Ερντογάν: Ο πύραυλος Tayfun φτάνει μέχρι την Αθήνα

Απάντησε συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός (μετά τις εργασίες της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια), αποδίδοντας τη νέα πρόκληση στην προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας του, από τα δραματικά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας: 

Μητσοτάκης: Κανείς δεν πρέπει να αλλάξει τα σύνορα με τη βία

«Aν απαντούσα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια, νομίζω ότι δεν θα έκανα άλλη δουλειά.

Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε έναν ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων. Οι θέσεις της Ελλάδος είναι πάρα πολύ ξεκάθαρες. Έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε αυτό.

Προτιμώ να συζητώ για τα ζητήματα τα οποία αφορούν περισσότερο την ελληνική οικονομία, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της πατρίδος μας. 

Να σας πω και κάτι ακόμα: Αν και η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα κι εγώ να αλλάζω συνέχεια τη συζήτηση και να την κατευθύνω σε άλλους τομείς και σε άλλη θεματολογία».

Μια Τουρκία που θέλει να γίνει Ρωσία

Θα συνεχιστεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ακρίβειας  

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα εξακολουθήσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι της έξαρσης της ακρίβειας», ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την εφαρμογή του νέου μέτρου του «καλαθιού του νοικοκυριού». 

Καλάθι του Νοικοκυριού: «Πελαγωμένοι» καταναλωτές, «σαφάρι» για το σήμα  

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετική την πρώτη ανταπόκριση αγοράς και καταναλωτών στο συγκεκριμένο μέτρο και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση δρομολογεί εδώ και αρκετούς μήνες δράσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Αφού απαρίθμησε τις πλέον πρόσφατες εξ αυτών, όπως την χορήγηση επιδοτήσεων 7,5 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος, το έκτακτο βοήθημα για του ευάλωτους ενόψει Χριστουγέννων και τις επικείμενες αυξήσεις στις συντάξεις, σημείωσε με νόημα: «Υπάρχουν εύκολες κριτικές και ανέξοδες υποσχέσεις, αλλά πλέον οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού μπορεί να γίνει με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top