Νέες απειλές πολέμου από Ερντογάν: Ο πύραυλος Tayfun φτάνει μέχρι την Αθήνα

Προανήγγειλε νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων

«Η δοκιμή του πυραύλου Tayfun τρέλανε τους Έλληνες» υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος - Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και οι απειλές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη χώρα μας. Τόνισε χαρακτηριστικά πως η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun.

«Φοβήθηκαν τους βαλλιστικούς μας πυραύλους oι Έλληνες», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας ενώ προανήγγειλε νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων με ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια.

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Ο πύραυλος Tayfun εκτοξεύτηκε

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα . Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις», είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης στα φιλοκυβερνητικά δίκτυα ATV και A Haber, το βράδυ της Τετάρτης.

«Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. Η τελευταία δοκιμή ήταν του πυραύλου Tayfun. Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Με συνεχιζόμενη διαδικασία θα αυξηθεί και η απόσταση ακόμα και στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες φοβήθηκαν γιατί η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του», απείλησε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ανατολική Θράκη και τον ρόλο της στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής. Είπε πως βρίσκεται στην «ατζέντα» των συζητήσεων με τη Ρωσία, με την οποία συνεργάζονται στενά και για την κατασκευή και λειτουργία των πυρηνικών σταθμών του Ακούγιου και της Σινώπης.

Τσαβούσογλου: Δε θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε μίλι

Παράλληλα, και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζει την ίδια ρητορική, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δε θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων ούτε ένα μίλι, απειλώντας ουσιαστικά με εμπόλεμη σύρραξη, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top