Καλάθι του Νοικοκυριού: «Πελαγωμένοι» καταναλωτές, «σαφάρι» για το σήμα  

Τα προβλήματα και τα παράπονα της πρώτης ημέρας εφαρμογής του μέτρου   

Καλάθι του νοικοκυριού: «Σαφάρι» των καταναλωτών την πρώτη ημέρα για να εντοπίσουν τα προϊόντα με το σήμα (Video Star)  

Το «κάθε αρχή και δύσκολη» φαίνεται ότι ισχύει και για το «καλάθι του νοικοκυριού» που έκανε σήμερα πρεμιέρα, καθώς πολλοί καταναλωτές προσπαθούσαν «πελαγωμένοι» να βρουν τα προϊόντα με το ειδικό σήμα στα ράφια. Ειδικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, το «καλάθι» έμοιαζε με... σαφάρι, όπως φαίνεται και στις εικόνες που κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του STAR, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. 

«Καλάθι νοικοκυριού»: Οι λίστες με τα προϊόντα όλων των σούπερ μάρκετ

«Τώρα αυτό τι γράφει εδώ, μου λες;» ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση καταναλώτριας, καθώς πολλοί αναζητούσαν τα προϊόντα του «καλαθιού» με την ειδική σήμανση, χωρίς να είναι ακόμη εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.  

καλάθι του νοικοκυριού: το σήμα και το μπέρδεμα με τις προσφορές

«Καλάθι του νοικοκυριού»: το σήμα και το μπέρδεμα με τις προσφορές 

Δεν ήταν λίγοι γενικά οι καταναλωτές, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, που πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου μπερδεύτηκαν. Δεν ήξεραν πού είναι τα είδη, δεν έβρισκαν εύκολα τις ετικέτες και ρωτούσαν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικογένεια Χαρίτου που συνάντησε ο δημοσιογράφος του Star Γιάννης Σαραντάκος,  στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους στα Βριλήσσια. Παρά το «σαφάρι» πάντως για να βρουν το… ρύζι, η Ρ. Χαρίτου δήλωσε στην κάμερα του Star: «Είναι καλό το μέτρο, να δούμε αν θα λειτουργήσει. Αν τα είχαν κάπου μαζεμένα...». 

«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Πρεμιέρα το πρωί της Τετάρτης 

Πολλοί καταναλωτές μάλιστα θεωρούσαν ότι σήμερα είναι ημέρα προσφορών!

Άλλοι πάλι έσπευσαν σήμερα νομίζοντας ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει και γενναίες εκπτώσεις, απέναντι στα κύματα ανατιμήσεων, που αδειάζουν το πορτοφόλι.

«Έχει γίνει παρεξήγηση, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει. Περίμενε να βρει πιο φτηνές τιμές και διαμαρτύρεται» τόνισε ο εμπορικός διευθυντής σούπερ μάρκετ, Κωνσταντίνος Μαυροειδής.  

Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται για «φουσκωμένες» τιμές

Αποδέκτης παραπόνων και ο υπουργός Ανάπτυξης, σε σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκε στο Χαλάνδρι. 

Καλάθι νοικοκυρίου: «Αυτοψία» Γεωργιάδη σε 10 σούπερ μάρκετ

«5 ευρώ πάνω κύριε υπουργέ σε συγκεκριμένο είδος, συγκεκριμένη μάρκα» παραπονέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη καταναλωτής, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Αυτό κάνουμε με το καλάθι, να κρατήσουμε την ακρίβεια».

Καλάθι του νοικοκυριού: Ο διάλογος καταναλωτή με Α. Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ

Καλάθι του νοικοκυριού: Ο διάλογος καταναλωτή με Α. Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ  

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επίσης: «Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Να βάλει πλάτη και η βιομηχανία όμως, θα το δούμε αυτό τις επόμενες μέρες πώς θα γίνει». 

Θεσσαλονίκη: έσπευσαν να συγκρίνουν τιμές πριν ψωνίσουν

Σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης που ακολουθεί τη δράση «Καλάθι του Νοικοκυριού»,   η Ράνια Λεπίδου και η κάμερα του Star κατέγραψαν ότι είχαν μπει σημάνσεις στα προϊόντα. 

Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να αγοράσουν με βάση τη λίστα των προϊόντων, για να συγκρίνουν τις τιμές, όπως είπαν χαρακτηριστικά. 

Θεσσαλονίκη: σύγκριση τιμών στην πρεμιέρα για το καλάθι του νοικοκυριού

Θεσσαλονίκη: σύγκριση τιμών στην πρεμιέρα για το καλάθι του νοικοκυριού 

«Πρώτη ημέρα καλά ήταν στόχος μας είναι να συγκρατηθούν οι τιμές» δήλωσε στο Star ο διευθυντής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Θεόδωρος Γεροστεριούδης.   

Πάτρα: Crash test για το «καλάθι του νοικοκυριού» 

Και στην Πάτρα, πολλοί καταναλωτές έκαναν σήμερα έρευνα αγοράς, για να διαπιστώσουν πώς λειτουργεί το «καλάθι του νοικοκυριού», όπως κατέγραψε η Κατερίνα Τσεγγενέ.   

Γαλλία: Προσφορές αντί για «καλάθι του νοικοκυριού»  

Στη Γαλλία, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Δεναξά, δεν υπάρχει καλάθι της νοικοκυράς, αλλά κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν να στηρίξουν με προσφορές το εισόδημα των καταναλωτών. 

Η ακρίβεια «ροκανίζει» τα εισοδήματα

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, οι χαμηλόμισθοι έχουν χάσει το 19% της αγοραστικής τους δύναμης, λόγω των ανατιμήσεων σε τρόφιμα και ενέργεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top