«Εξαφανίσθηκαν» τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο μετά τις παραβιάσεις!

Μήνας πυκνών ασκήσεων ο Μάιος με φίλους και συμμάχους

Η αποφασιστική στάση της Αθήνας «εξαφάνισε» από τον ουρανό του Αιγαίου τα μαχητικά της Άγκυρας, για δεύτερο σερί 24ωρο. 

Γιατί προκαλεί τώρα ο Ερντογάν και η απάντηση της Ελλάδας  

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπως και χθες έτσι και σήμερα δεν πέταξαν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, κάτι που σημαίνει ότι η ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας στα νησιά λειτούργησε αποτρεπτικά. 

Βγήκαν τα αντιαεροπορικά στα νησιά: Κόκκινος συναγερμός για τις παραβιάσεις

5 Aσκήσεις με συμμάχους μέσα στον Μάιο  

Ταυτόχρονα, η Αθήνα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις πυκνώνοντας τις ασκήσεις της με τους Αμερικανούς και άλλους ισχυρούς συμμάχους της. Έτσι, μέσα στον Μάιο θα έχουμε 5 ασκήσεις:  

ΗΠΑ προς Τουρκία για παραβιάσεις: Σεβασμός του εναέριου χώρου και διάλογος

Αρχικά, την «ALEXANDER THE GREAT», με συμμετοχή Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών, σε Παγασητικό, Κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, την «TROJAN FOOTPRINT», στα Μέγαρα, με συμμετοχή κομάντο από Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ιταλία και Αλβανία. 

Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων τον Μάιο

Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων τον Μάιο 

Επίσης, τη «STOLEN CERBERUS», με Έλληνες και Αμερικανούς, σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Λάρισα, Ρόδο, Λήμνο, τη «SWIFT RESPONSE» που θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, με κομάντος από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Αλβανία και Μαυροβούνιο. 

Και φυσικά τη μεγάλη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ «TIGER MEET», στον Άραξο, με συμμετοχή πάνω από 60 αεροσκαφών από διάφορες συμμαχικές χώρες.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top