«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί αρχικά

Την Τρίτη , 29 Μαρτίου 2022 θα ανοίξει η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών» για να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους, με επιταγή 250 ευρώ.

Ξεκινά το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» για τη φύλαξη παιδιών

Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Σε ποιους δήμους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 είναι οι:

Νταντάδες
Χατζηδάκης: Το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» είναι κοινωνική πολιτική

«Με το άνοιγμα της πλατφόρμας ntantades.gov.gr και του «Μητρώου Επιμελητών» κάνουμε πράξη μια προεκλογική μας δέσμευση, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που «απαντά» στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας και των εργαζομένων. Το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» είναι κοινωνική πολιτική, καθώς στηρίζουμε εμπράκτως τους γονείς, και ιδιαίτερα τις μητέρες, που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά την απόκτηση των παιδιών τους», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Φυσικά το πρόγραμμα αυτό δεν είναι μεμονωμένο, έρχεται σε συνέχεια και άλλων μέτρων που έχουμε λάβει για τη συνολική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Όπως η διεύρυνση των γονικών αδειών που θεσπίστηκε με τον νέο εργασιακό νόμο, το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, τη μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουμε πάρει για τις οικογένειες και τους πολύτεκνους. Όλα αυτά δεν είναι λόγια, είναι κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται στην πράξη!», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top