Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Να φύγετε. Έχετε κοστίσει ακριβά» - Ξεκινά αύριο το απόγευμα η συζήτηση

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στη Βουλή.

Όπως είπε, αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές πριν επιφέρει μεγαλύτερα δεινά

«Έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής», σημείωσε.

«Θεωρώ καθήκον μου να θέσω μπροστά στον ελληνικό λαό και στο Κοινοβούλιο την πεποίθησή μου, που πιστεύω ότι είναι και πεποίθηση του μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία και τη χώρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Το παρασκήνιο της «συγγνώμης» του πρωθυπουργού στους πολίτες   

«Να φύγετε, κύριοι της κυβέρνησης, γιατί έχετε κοστίσει στην ελληνική κοινωνία πολύ ακριβά. Όχι μόνο σε χρήμα αλλά και σε ζωές, σε ανασφάλεια, σε φόβο. Δεν αξίζει στους πολίτες τόση παρακμή», πρόσθεσε.

«Καταθέτω πρόταση μομφής κατά της χειρότερης κυβέρνησης, που έχει δει ο τόπος, από τη μεταπολίτευση και μετά. Καλούμε όλες τις δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές, που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου, να δώσουν το παρών σε αυτή τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη».

«Πρέπει να επανέλθει στη χώρα η ασφάλεια με ηρεμία και η ηρεμία με ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος από τους όρθιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως προφανώς η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή. «Αύριο το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση. Θα λάβετε όλες τις απαντήσεις για τα ψέματα που είπατε».

Μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής, η συνεδρίαση της Βουλής σταμάτησε. Η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και την πανδημία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

«Η κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας ηλικιωμένους και παιδιά στο έλεός, με κλειστούς δρόμους και χωρίς ρεύμα και βοήθεια. Χωρίς, όμως, οι κραυγές αγωνίας να φτάσουν στον εξαφανισμένο πρωθυπουργό», είπε.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Περίπου 1.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα για τέταρτη μέρα

«Ο χιονιάς έθαψε και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκεται από τα λάθη του», σημείωσε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για την ακρίβεια, για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάτι τίποτα.

Διακοπές ρεύματος: Αποζημιώσεις για τις ηλεκτρικές συσκευές που «κάηκαν»

«Κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, 4-5 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συνάνθρωπό μας, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν είχατε ενισχύσει το σύστημα Υγείας. Η χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους. Είναι ένα διαρκές έγκλημα», είπε.

«Κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, 4-5 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συνάνθρωπό μας, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν είχατε ενισχύσει το σύστημα Υγείας. Η χώρα μας είναι η χειρότερη στην Ευρώπη σε θανάτους. Είναι ένα διαρκές έγκλημα», είπε.

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε αύξηση μισθού και όχι μείωση ΦΠΑ

Σχετικά με την ακρίβεια, είπε πως η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα και έχει αφήσει την κερδοσκοπία να λυμαίνεται τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Διευκολύνουν την κερδοσκοπία, αποφασίζοντας να ιδιωτικοποιήσουν τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, να μη μειώσουν τον ΦΠΑ, να μην αυξήσουν άμεσα τον κατώτατο μισθό. Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι βεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για «φθορά και διαφθορά του επιτελικού κράτους και υποβάθμιση της δημοκρατίας» και την υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οδηγούμαστε σε ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top