Το παρασκήνιο της «συγγνώμης» του πρωθυπουργού στους πολίτες

Έρχονται αλλαγές στη διαχείριση κρίσεων από την κυβέρνηση

Φανερά ενοχλημένος ήταν ο πρωθυπουργός από τη διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η «συγγνώμη» του προς τους πολίτες για την ταλαιπωρία τους, συνδυάστηκε με μια ξεκάθαρη παραδοχή ότι δεν ήταν επιτυχημένη η διαχείριση της χιονοθύελλας.

Μητσοτάκης: Ζητώ προσωπικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία από την κακοκαιρία

Ο πρωθυπουργός δεν κατένειμε ευθύνες ονομαστικά στον κ. Στυλιανίδη, αλλα καυτηρίασε τις αδυναμίες στο συντονισμό κράτους, αυτοδιοίκησης και ιδιωτών. Παράλληλα, στήριξε την επιλογή δημιουργίας αυτού του υπουργείου, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακόμη εγκλωβισμένα - Κλειστή παραμένει η Αττική οδός

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε ξεκάθαρα ευθύνες στην Αττική Οδό, ενώ «έδειξε» και την περιφέρεια για την ευθύνη σε σχέση με τους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους.

Παράλληλα, έριξε και ένα μεγάλο «καρφί» για όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών, που δεν βρίσκονταν μαζί για να διαχειριστούν την κρίση το πρωί της Δευτέρας.

Και ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσει πρωτόκολλο με επιτροπές αντιμετώπισης κρίσεων, όπου τα στελέχη θα είναι όλα στον ίδιο χώρο για να λειτουργούν από κοινού.

Γενικά, μίλησε χωρίς περιστροφές για λάθη παραλείψεις και αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν δίνοντας βάρος στις διαδικασίες που πρέπει να αλλάξουν αλλά και το καμπανάκι  στα πρόσωπα ήταν ξεκάθαρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top