Διακοπές ρεύματος: Αποζημιώσεις για τις ηλεκτρικές συσκευές που «κάηκαν»

Στα σκαριά μόνιμος μηχανισμός αποζημιώσεων

Χιόνια Αττική

Πιθανό είναι να υπάρξει σύντομα ένας μόνιμος μηχανισμός αποζημίωσης για περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης, όπως άφησε να εννοηθεί ο Κώστας Σκρέκας, κάνοντας λόγο και για αποζημιώσεις για ηλεκτρικές συσκευές που «κάηκαν» από τις μεταβολές στην τάση.

Μιλώντας για τις αποζημιώσεις στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε: «Έχουμε δύο κατηγορίες προβλημάτων: η πρώτη να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές από τις μεταβολές στην τάση, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να διορθώσει τις βλάβες και σε αυτήν η διαδικασία είναι απλή και η αποζημίωση είναι άμεση. Η δεύτερη, εξετάζουμε να δούμε αν θα μπορούμε να αποζημιώσουμε αυτούς που έχουν ταλαιπωρηθεί από την διακοπή ηλεκτροδότησης».

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλεκτρικά οχήματα από τον Απρίλιο

«Όλοι οι άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν ότι μπορούν για να ηλεκτροδοτηθούν πάλι όλα τα σπίτια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε αν μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμη λύση. Η μόνιμη λύση είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων. Βρέθηκα προχθές σε περιοχή που δεν είχε ρεύμα, ενώ στον παραπάνω δρόμο είχε προχωρήσει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και υπήρχε ρεύμα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο περιγράφονται. Ο συντονισμός μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμων ήταν καλός, γι΄ αυτό και μέσα σε 48 ώρες αποκαταστάθηκε το 95% των βλαβών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top